Nem mintha Kiminek a negyedik helyről olyan nagyon nehéz dolga lett volna egy jó rajttal felzárkózni a brazil mögé és utána együtt lehetett volna oktatni a népet arról, hogy ki is az úr a háznál. Persze, ez mind csak az én képzeletemben játszott és a valóság valami egész torzképet mutatott és időben visszarángatott a realitások talajára.

A rajt előtt feszült várakozás – csak nem akart a megfelelő színűre váltani a lámpa – majd egyszer csak elkezdődött a móka. Nagy meglepetésre Massa úgy kilőtt, mintha az élete múlna rajta. Lehet, hogy ettől parázott be Kovalainen, aki lányos zavarában azt se tudta, hogy mi is történik körülötte és persze, hogy eltolta a rajtot, de ami még nagyobb baj, Kimi versenyének is rögtön vége szakadt az első kanyar előtt. Az, hogy utána Kovi miért állt ki boxba azt nem tudtam meg, bár lehet, hogy a rajt után összeakadt Kimivel. Közben hátul ügyesen megoldották az első kanyart. Nem cicóztak, csak ment mindenki a másik autóján keresztül. Igazi roncsderbi volt, aminek egy szép Safety car lett az eredménye.

Jól kezdődött azt meg kell hagyni, de Kimi mégis az ötödik helyen ragadt és minél előbb meg kellett előznie Alonsót, hogy legalább Kubica után tudjon eredni. Naná, hogy megcsinálta SZÉP VOLT!!! Közben azért Massa és Hamilton ellépett a mezőnytől, így már csak egy halvány második helyben reménykedtem. Bár Hamilton sehogy se akart leszakadni a braziltól, így kezdett gyanús lenni a dolog. HAHA mert könnyebb volt az autó. Látszólag a brit ki is szállt a küzdelemből, de a csapatnál egy jó taktikát dolgoztak ki. Közben Massa is elérkezettnek látta az időt arra, hogy a boxba jöjjön és Kubica is így cselekedett. Hoppá Kimi az élen. Kis öröm az emberiségnek, de annál nagyobb nekem. Kubica ezzel letudva és zsebben a harmadik hely.

Lassan azért helyreállt a rend és Massa valamint Hamilton már sokkal vezetett Kimi előtt. Valami történhetni a McLarennel gondoltam magamban. Történt is, de én egy műszaki problémára gondoltam, nem arra, hogy a brit Massát leoktatja és kicsit meglépett. Gyors a merci, vagy mi van? Majd jött a megfejtés és Hamilton újra a boxban. Három kiállásos taktika. Na ilyet se láttunk már vagy 5 éve. Bár engem nem izgatott a dolog, hiszen ezzel az első hely kérdése végelegesen eldőlt és a Ferrari legyőzhetetlensége ismét bizonyítást nyert. Sokkal inkább az volt a kérdés, hogy Kimi mit kezd majd a második hellyel és elég gyors lesz e ahhoz, hogy Hamiltont magam mögött tartsa.

NEM ez nem az a műsor volt és a McLarennél kiszámoltak mindent, hogy az utolsó boxkiállás után Kimitől elvegyék a második helyet. Sajnos szomorúan kellett konstatálnom azt, hogy a rajtnál eldőlt minden. Az már csak tetőzi a bajt, hogy a vb pontversenyben már csak 7 pont Kimi előnye. Nem lesz ez így jó, nem szeretem a felesleges izgalmakat.
A verseny hivatalos végeredménye
Pilóták pontversenye