Belegondolt már abba valaki, hogy a fent említett karaktereknek van e pasija? Vagy ha már nincs, akkor miért nincs? Bár a válasz talán ott motoszkálhatott mindenkinek a fejében, hogy illúzióromboló lenne az a kép, amikor Lady Croft visszatér egyiptomi útjáról és a kastélyában, már ott várja a férje és nekiszegezi a kérdést „milyen napod volt drágám?” Óó olyan átlagos édesem, megszereztem Ramses sírjából az elveszettnek hitt skarabeusz nyakéket, közben megöltem fél tucat múmiát. Ugye milyen élettel összeegyeztethetetlennek tűnik? Egyszóval Lara szingli, pedig megvan mindene. Szép, okos, kastélya van és mégsem talál magának egy valamire való pasit, akivel élete hátralevő részét leélhetné. Miért? Talán az a sok rajongó kapna gutaütést, mert egy pixelmacsó elcsábította a nagy kalandornőt? Vagy Larának van titkos szeretője, csak azt a készítők eltitkolják, esetleg később fedik fel a kilétét? Ekkor kezdtem gondolkodni és arra jutottam, hogy a komornyik – ki más, mindig ő a tettes – gyanús, nagyon gyanús. Elvégre csak ketten vannak abban a nagy kastélyban és ki tudja, hogy mit csinálnak az unalmas órákban, egy kis etye-petye. Ezt Persian Warrior koma kétkedve fogadta, mondván a komornyik egy jóravaló öregember és túl öreg lenne egy ilyen kalandhoz, de a gyanú árnyéka részemről egészen addig ott lebeg majd a feje fölött, amíg hivatalosan nem találnak Larának egy férjet. Később az is felvetődött, hogy Croft kisasszony esetleg a saját neméhez vonzódik és ekkor rögtön beugrott, hogy a másik hölgy nem lehet más, mint Lula a szexistennő. Jaj majd elfelejtettem a játékokat. Igazából nem sorolnám fel a részeket, mert mindenki hallott a Tomb Raider játékokról, még ha nem is játszott velük. Év végén új kaland, tehát egy darabig Lara tuti szingli marad.

Lula egészen más tészta. Neki pasiból bőven kijutott, igaz, hogy a munkájából kifolyólag, hiszen a pornóiparban tevékenykedik. Nála egészen biztos az lehet a szingliség oka, hogy a pasik nem komálják, ha a szerelmük cerkákat puszikál aztán hazaállít. Bár a munka és a szerelem két különböző dolog. Viszont egész más értelmet nyerhet az a kérdés Lulától, hogy „ez mind az arcomon volt?” esetleg a „de bekapnék most valamit hírtelen” a „kérsz rá csoki öntetet?” kérdésről ne is beszéljünk. Megállapítható tehát, hogy Lula mellett se lenne könnyű az élet, az mindenesetre mellette szól, hogy remekül ki tudná engesztelni a szerelmét. Mondjuk két szakmabeli hölgy társaságában. Mostanában már filmrendezőként tengeti mindennapjait az ex-színésznő és legutóbbi kalandja elég borzalmasra sikerült. Egész egyszerűen siralmas játékot készítettek. Mondhatni, Lula hírneve bepiszkolódott. Hol van már az az idő, amikor mindenféle ajándékokkal kellett kiengesztelni, hogy hajlandó legyen felemelni a csinos popóját és térden állva szeressen. Ez talán azt jelenti, hogy nem lesz több munka és megállapodik végre. Ha más nem is, ott van neki Lara Croft.

Már csak egy hős maradt hátra, így kizárásos alapon következzen Rayne. Mit is kell hírtelen tudni róla? Vámpír apától és halandó anyától származik, tehát félig ember félig vámpír (olyan, mint Penge), egyesek szerint már az is halálos bűn, hogy él. Ja bocs ez a Hitman film, csak elragadott a hév. Szóval van nekünk egy bögyös, vörös hajú, bőrruhában mászkáló vérszívónk, aki halhatatlan (mint a Hegylakó). Jó nő azt meg kell hagyni, de azért egy örökkévalóságot leélni ugyanazzal a csajjal … egy kicsit gázos lehet. Megjárta már a két világháborút és harcolt a vámpírok ellen is, de az ő életéből is kimaradt az igazi szerelem. Talán nem is bánja, hisz ővé az örökkévalóság, nem kell kapkodnia pasik után. Egyébként is van elég tennivalója, hiszen a vámpírok sose fogynak el. Igen, a játékokról annyit, hogy két rész jelent meg eddig, filmek terén viszont már a hármas számú készülget Uwe Boll konyhájában. A színvonal csökkenésből ítélve lehet, hogy ez lesz az első olyan film, ami már a forgatáson megbukik.

Összességében tehát a játékvilág hősnői sokszor magányosak. Talán ezért is rajonganak értük oly sokan? Vagy egyszerűen csak nem férne bele egy társ? Egyszer majd csak kiderül az igazság, addig meg néha napján lehet játszani egy kicsit.