A McLarenek tehát nem igen reménykedhettek a futamgyőzelemben, főleg Massa teljesítményét látva. A kis brazil még a csapattársát is oktatta az edzésen és halálos nyugalommal várhatta a rajtot. Persze Kimit leírni sose szabad és várható volt, hogy rögtön egymás torkának ugranak.

itt még minden szép

Kezdődik a cirkusz és a rajtot - micsoda meglepetés – a két Ferraris kapta el a legjobban és Kimi a poros részen már épp integetni készült Massának, hogy „Héé haver nincs benne cukor” csakhogy a brazil is tud valamit, így szépen odébb tessékelte a kedvencemet. Mondtam is magamban, hogy ezért megfizet. Közben Hamlton megpróbálta a múltkori Kimi által sikeresen alkalmazott taktikát követni ,értsd lágy gumikon jól előrejön a rajtnál, majd később a kemény keverékűvel – ami köztudott, hogy fekszik a Merciknek – jól bealáz midenkit.

Az erős kezdés után Massának sikerült áthoznia formáját a tegnapi időmérőről, de a másik piros paca csak nem akart leszakadni, legnagyobb örömömre. Ezek szerint valamit mégis tud a finn és ahogy Palik is mondta „nem véletlenül világbajnok” – páran még is kitartanak az állítás ellenkezője mellett. Tehát a Ferrarik megléptek, Hamilton meg beragadt Weber mögé, ráadásul a kocsija csak enyhén volt alulkormányzott, amit majdan egy gyors boxlátogatás alkalmával akartak kiküszöbölni. Lassan el is érkeztünk a tankolásokig és Massa jött is, mint a kisangyal. Minden jól ment, csak azt nem kombinálta bele, hogy Kimi ez alatt futott egy gyors kört. Nemsokára ő is követte brazil társát és átesett a boxlátogatáson. Nem is kéne mondani, hogy a finn beelőzte Massát, aki nem értette, hogy mi is történt. Gondolta, hogy ez így nem mehet tovább és próbált Kimi mögött maradni, de mindhiába. Annyi volt ez, mint halottnak a csók. Leszakad és kezdett görcsössé válni, majd egy apró hiba és a brazil versenyének vége. A kiesés után nyilatkozott és elmondta, hogy leblokkoltak a hátsó kerekek.

Kimi az élen és ez a lényeg. Csak nehogy megint elaludjon, de biztos szóltak neki, hogy innen el ne szúrja, mert akkor este nem mehet bulizni. Hátul Hamilton szenvedett, pedig elég későn állt ki a boxba és volt még remény a dobogóra is, de a szerelők elszúrták a jobb első kerék lecserélését és ha ez még nem lett volna elég, újra Weber mögé sikerült visszajönni. Palik csak halkan jegyezte meg, hogy „az angol ma tuti Weber-rel álmodik”. Továbbra is küszködött és nem igazán jött be semmi, de miért nem a kemény gumit rakták föl rá. A mezőny közepén semmit se ér a nagy trükközés, mert hatalams harc volt a helyekért, így senki nem adta a pozícióját.

Alonsó viszont jól hasznosította a „teletöltöm a kocsit és csak kétszer jövök ki a boxba” taktikát és amit ki lehetett hozni ebből a Renault-ból, azt kihozta. Ő se véletlenül kétszeres világbajnok, de sok munka van még az autón, így meg kellet elégednie a pontszerzéssel. Én azért minden futamon titkos esélyesként tekintek rá, mert ez a taktika elég jól működik. Kiminek már sok győzelmet hozott a hátsó helyekről.

Sehol egy Safety Car, vagy egy kis koccanás, de inkább ne legyen semmi baj. Kimi győzelmébe senkinek se volt esélye beleszólni, pedig a végén már csak a féket taposta, de így is összejött pár gyors kör. Nagyon örültem a sikernek, mert bebizonyította a csapat, hogy nem kellett volna leírni őket az első futam után. Massa is azt mondta, hogy „a szezon most kezdődik”. Ha továbbra is ilyen fölénye lesz az olaszoknak, akkor nem lehet kérdés, hogy ki lesz a bajnok.


A hivatalos végeredmény