Majd egy hete erre a napra várok, mikor összejön a team és elugrunk a szomszédos nagyváros Center Mozijába. Eljött, megvesszük a jegyet, természetesen a helyszínen, mivel a moziba járók száma manapság a fél termet sem tölti meg, így még a helyezkedésre is van lehetőségünk, ez egy szempontból jó, de mégis elgondolkodtató.
Beülünk a moziba, szinkronos Max Payne trailer (ami egyre városabb lesz, csak mik azok az anygalok?), aztán tv meg én stb... stb... szót nem érdemel.
Kezdődjék a film, és a kritika!



A Történet:
Nem nagy kunszt. A Joker egyik mondatával írnám le „Its simply KILL THE BATMAN.” Egyébként a Begins egyenes folytatása (amit angol címén nevezek, mert a magyar cím elég magyartalan lett). A Klasszikus Batman ellenség Joker bankokat rabol, csinálja amit egy fő gonosznak kell, természetesen legnagyobb célja megszerezni az alvilág irányítását, és megölni a denevérembert. Közben Bruce Wayne szerelmi dilemmája, meg persze az elmaradhatatlan ki a jó ki nem jó, ki a hős ki nem hős. De a többi már csak felesleges spoiler lenne.

Kritika:
Mindenki csak dicséri, talán ezért is ültem be tengernyi elvárással a filmre. így megnehezítettem Batman dolgát, nyűgözz le. Mégsem Christian Bale volt az, kinek színészi munkája kiemelkedett volna, nem is a forgatókönyv vitte a hátán, hanem természetesen a kiváló rendezés mellett, a sajnálatosan megboldogult Heath Ledger húzta fel a filmet a szememben, minden idők egyik legjobb színészi alakításának tartom amit ő a Joker karakterrel „művelt”. Csak is Jokerrel tudtam azonosulni, és ez a film egyik legnagyobb hátránya. Keveset foglalkoztak a karakterekkel, hiányoltam a karakter építést, azt mondanám aki még csak hallásból ismeri a batman figurát, sokat kérdezne a mellette ülőtől. De kezdjük a pozitívumokkal. Remek hangulat, Gotham város légköre szinte tapintható, remek színészek, remek zene, látványos akciók, még a forgató könyvre sem lehet panaszunk. Még vissza térnék Heath Ledger-re aki állítólag, egy hónapig alig mozdult ki szobájából és Joker karakterét gyakorolta, azt kell mondjam akár hihetünk is a pletykának. Már az külön filmes élmény volt számomra mikor megjelent a vásznon, igen ez egy őrült gonosz, szinte elhiszem, hogy kihoztak a diliházból valakit és felvették kamerával. Dicsérném még napestig, de nem akarom, hogy csak erről írjak. A világrekordot megdöntő bevétel miatt mérget vehetünk a folytatásra, amibe szívem szerint feltámasztanám az elhunyt színész mind karakterét, mind személyét. Ha már nem lehet ő a joker, akkor ne is hozzák vissza, bár mivel Kétarcból is kifogytunk, nem tudom ki lehetne a bőregér új ellensége (pingvin, a kérdőjeles fazon azt hiszem rébusz a neve), habár teljesen felforgatták a Batman sztorit, így nem kell félnünk a készítők kreativitásával biztos egy újabb karakteres fő gonoszt tisztelhetünk majd. De ha Ledger már nem szerepelhet, a rendezői székbe mindenképp Christopher Nolan-nak kell, hogy kerüljön.
Jöjjön a negatívum, ez a rész szerencsére közel sem lesz olyan hosszú, mint az előző. Kezdeném a már említett karakter bemutatás, fejlődés hiányával, csak jokerrel tudtam azonosulni, de ez saját hibából is fakadhat. Továbbá kicsit kusza a történet, ha a szerencsére hosszú játékidő miatt néha kikapcsolod az agyad elvesztheted a szálat, de ez sem megy nagyon a film rovására. Néhol picit unalmas és vontatott, én nem igazán hiányoltam, de sokan megemlítették, hogy tehettek volna bele picit több akciót. Számomra még kisebb hátrányt jelent a PG-13, tehát semmi vér. A Rendező teljesen újra kezdte a Batman univerzumot, sokkal komolyabbra és reálisabb lett, ebbe szerintem jócskán illene egy kis vér, de ez sem ront sokat a film élményen.



Értékelés:
Erre az alkotásra 8/10 pontot kell hogy adjak, félreértés ne essék, nálam ez egy nagyon jó pont (mostanában szeret mindenki túlzásokba esni és nem gondolja át a pontozást és ami esetleg neki tetszett nagyon máris leszólja a 8 pontot, ami nagyon jó értékelésnek számít). De azért az IMDb első helyezés szerintem egy erős túlzás.


SZERK: Az IMDb-n visszacsúszott a 3. helyre (habár szerintem ez sem reális) és nem elképzelhetetlen a további csúszás!