Szia, Péter (ugye tegeződhetünk?), fel szeretnék tenni neked néhány kérdést, ha nem zavar.

Én: Mikortól rajongsz a képregényekért?

Bate: Valamikor 5-6 évesen kezdtem képregényeket olvasni és 1989-től, azaz húsz éve vagyok igazi képregényrajongó.

Én: Mi volt az első képregény amit a kezedbe vettél?

Bate: Pontosan nem emlékszem mi lehetett az, de valószínűleg egy Kockás vagy egy Bobo, esetleg Góliát.

Én: Sokan lenézik és gyerekesnek tartják ezt az műfajt, mit üzensz ezeknek az embereknek?

Bate: Azt üzenném, hogy olvassanak el egy MAUS-t vagy egy Watchmen-t és utána gondolják újra a dolgot.

Én: A képregények mellett, hallom, hogy sok könyvet is olvasol, ki a kedvenc íród és mi a kedvenc könyved?

Bate: A helyzet az, hogy mindig az a kedvencem, akinek a legutolsó könyve tetszett, így most épp nagy rajongója vagyok Lawrence Blocknak, Dennis Lehane-nak, Bret Easton Ellisnek. Amúgy a toplistás kedvenceim a Mesterségem a halál, a Vonzás szabályai és a Sötétség fogd meg a kezem.

Én: Te magad is gyártasz apróbb úgynevezett képregény stripeket, ezek nagyon jó kis poénos képsorok. Nem szeretnél esetleg ezekből egy hosszabb történetet szőni?

Bate: Hosszabb történetet semmiképp, de gondolkodom azon, hogy újra belevágok a kis képregények gyártásába, mert az utóbbi időben igencsak elhanyagoltam a dolgot.

Én: Tudom, hogy oda vagy a jó filmekért is, a kérdésem az volna, hogy mi a legeslegrosszabb film amit életedben az elejétől a végéig megnéztél?

Bate: A legrosszabb film amit végignéztem, igazán fogós kérdés. Ha egész őszinte akarok lenni, akkor azt kell mondanom, hogy ezt a címet egy magyar film gyere el, a Vagabond.

Én: Nem rég kerültél be a PC Guru, Magyarország egyik legismertebb és legelismertebb játékmagazinjának szerkesztőségébe, milyen egy ilyen jó helyen dolgozni?

Bate: Nos, immár hat éve vagyok szerzője és két éve szerkesztője a magazinnak. Mikor Sasa felhívott 2007-ben, hogy elvállalnám-e az állást, akkor egy régi álom vált valóra számomra. A PC Guru szerkesztőjének lenni hatalmas élmény, s bár sokszor igyekszünk az ellenkezőjét mutatni, azért ez sokszor igen kemény és nem mindig szórakoztató feladat. Persze nem panaszkodom, szerkesztőként rengeteget tanultam az újságkészítésről, érdekes emberekkel ismerkedtem meg és rengeteg élményt szereztem, amelyeket sosem fogok elfeledni, bárhová is sodorjon a szakma a jövőben

Remélem sikerült mindent jól megválaszolnom.

Abszolút sikerült, köszönöm, hogy, hogy válaszoltál a kérdéseimre!

Üdv,

Matthawk