Minden PC-s úgy tekint a konzolokra, mint a gonoszra, akik miatt nem kaphatják meg kedvenc játékaikat időben, avagy soha.
Álszent az egész, mert vannak kivételek, de oly elenyésző számban, hogy ha a Reloaded csapat eredményei kimutathatóak lennének, máris kiderülne, hogy IGEN, PC-n több játék fogy, de hogyan? Torrent bácsi, SMSweb néni segítségével. Ez nem elég, hiába a tisztességes kevesek, nem elég.

Persze konzolon is van warez, - ez jelenleg Wii-n, PSP-n, NDS-en és X360-on elérhető.
De ennek ellenére is, egy kiadót az vezérel, hogy megtérüljön a befektetése, dollármilliókban. A konzolokra nem azért jelenik meg játék, mert lefizetik a kiadókat, korántsem, hanem mert megveszik az emberkék, nem kevesen, rengetegen az eredeti kópiákat.

Innentől kezdve meg semmit se ér, hogy az FPS, az RTS példul PC-re termett, mert amellett, hogy az írányítást rendbe szedik, még billentyűzet és egér is csatlakoztatható ezekhez a gépekhez. És az áruk? Olcsóbbak, mint azon videókártyák árai, amelyek rendes minőségben képesek elindítani egy új játékot. Persze, egy PC másra is jó, de amire jó, ahhoz korántsem kell bika VGA, megoldja a dupla vagy négymagos proci és a memória. De akik játékra akarják, nos.... olcsóbb egy konzol, mint egy VGA, emellett egy HDTV idővel kötelező lesz (Finnországban például mindenkinek át KELLETT állnia HDTV-re, mert 2008-tól csak olyan adások mennek), arról nem is beszélve, hogy az utált konzolgépek vígan együttműködnek a monitorokkal is, bár a wide típusok erősen javalltak hozzá.

Lényeg a lényeg, a fújolás helyett be kéne látni, merre és miért tart a piac. Nem ti, PCGURU olvasók tehettek erről, Mo elég kis piac ahhoz, hogy számítson, hanem a világszintű viszonylat dönt. És vajon egy DMC4-ből mennyi fogyott PC-n és mennyi konzolon? Ég és Föld a kettő.

A Guru se azért közöl konzolos játékokról híreket, mert elfogult, hanem mert az olvasók javát akarja, és egyben felnyitni a szemüket, hogy a legjobb játékok sajnos vagy nem sajnos, már nem pc-re jönnek (a Diablo III és a Starcraft 2 szép próbálkozás de nem fognak egy fecskeként nyarat csinálni).

A kommentek azért vannak, hogy véleményezzétek ezeket. Kiváncsian várom, ki tudja anyagilag is alátámasztani azt, hogy miért is éri meg jobban egy PC videójáték erejébe ölni a pénzt, mivel munkához a brutál VGA nem kell....

Hoppá