Szöveg
Első témám mindjárt egy szavazás lenne: szerinted melyek voltak 2008 legjobb PC-s játékai? Különböző kategóriákban adnék díjakat saját szubjektív döntéseim alapján.

Az abszolút győztes


Szerintem ez a cím egyértelműen a Fallout 3-é! Nem csak hogy gyönyörű, de intelligens is. A Bethesda hű maradt az eredeti játékokhoz, így mindenki jól járt.

A legszebb grafika címét a Far Cry 2 kapja tőlem. Ehhez nincs nagyon mit hozzáfűznöm, ezt mindenkinek látnia kell! A Brothers in Arms látványvilága is eszméletlenül jó, viszont ott nincs több kilométeres látótávolság és hitelesen terjedő tűz.

Az év pozitív meglepetése számomra a Dead Space. Ez a játék félelmetesebb és jobb, mint a Doom 3, igaz, a Bioshockot nem sikerült felülmúlnia. Komoly vetélytársa volt az új generációs Prince of Persia, de egy hajszálnyival előbbi lett a befutó.

Az év csalódását a Red Alert 3 okozta. Forradalmat vártam, sajnos az egyetlen király újítás a kooperatív játékmód lett. Szintén csalatkoznom kellett az új Rainbow Sixben, sajnos csak egy rókabőr lett.

A legjobb sportjáték címet a Fifa 09 viszi, hiszen idén nem csak előző részeinél lett jobb, hanem nagy riválisánál, a Pro Evolution Soccer 2009-nél is. Szóba jöhetett volna még a NBA 2K9 neve is, azonban a készítők nem erőltették meg magukat, bár rivális híján ez a legjobb kosárlabda-szimulátor.

A legjobb FPS a Brothers in Arms: Hell's Highway. Ugyan sok újítást nem hozott előző részeihez képest, a csodálatos grafikája és a még mindig zseniálisan taktikus játékmenete elhozta a várva-várt sikert. Meg kell említenem még az új CoD-ot, mely soha nem látott hitelességgel mutatta be a második világháborút.

A legjobb szerepjáték idén a Mass Effect lett. Már a konzolos verzió is zseniális volt, de a Bioware nem elégedett meg az egyszerű porttal (á'la Rockstar), hanem sok extrával megtömve adta ki a PC-s változatot. Természetesen a Fallout 3 is jó volt, de mint szerepjáték a Mass Effect győzedelmeskedett.

A legjobb stratégia a KIng's Bounty: The Legend, amely óriási meglepetést okozott, hiszen a tökéletesnek hitt Heroes sorozatot is sikerült felülmúlnia. A második helyezett a Sins of a Solar Empire, az űrstratégiák új királya.

A legjobb autóverseny a Race Driver: Grid. A tavalyi győztes Dirt motorját használja, ezért a remek játékmenet mellé pompás grafika társul. Nem volt komolyabb riválisa, a nagy nevű sorozatok idén mind megbuktak (GTR, Need for Speed, Flatout).

A legjobb TPS a GTA 4. Szegény GTA elvesztette az év játéka címet, legalább ez megvan neki. Ha normális gépigénnyel adják ki, szorosabb verseny alakult volna ki a Fallout 3-mal. Ezt a kategóriát is majdnem elvesztette a Dead Space ellenében, végül bejött a papírforma.

A legjobb stílus címet a Prince of Persia zsebelte be, hála elképesztő rajzfilmszerű grafikájának. A Spore is jó volt, végül Perzsia hercege mellett döntöttem.

A legjobb MMORPG egyértelműen Wow: Wrath of the Lich King. A Warhammer Online is jó, csak éppen abban az egy Wow kiegészítőben több újdonság van (nem csak az eredetihez képest), mint az egész Warhammer játékban.

Ezek lettek volna az én kedvenceim...vagy...várjunk csak...kihagytam volna valamit...? Ja, hát persze, a Team Fortress 2-t, mely még egy távlatból is veri a mai multis játékokat.