Nem indult túl jól a dolog: Bate-tel a Gellért szállótól gyalog indultunk neki a maradék távnak, és akik nem ismernék a fővárost, azoknak mondom, hogy ez úgy húsz perc erőltetett menet húsz százalékos emelkedőn. A kardioedzés végeztével kitikkadva bámultuk még kicsit a módfelett pazar budapesti látképet, aztán mi is beálltunk a várakozók közé. Időközben megérkezett Darths (akinek azonmód lepasszoltam a kamerát, így fényképeket nála találtok majd talán) és Pengusz is, így aztán mintegy tíz percen keresztül az autós játékok és a gazdasági élet szakértőjének, Rbalynak vérét szívtuk. A bejutás után volt egy rövid beszélgetés Grath (576), Bate (PC Guru) és Mayer (GS) részvételével. Majdnem mindenki kedvenc játékrovat-szerkesztője nem vallott kudarcot, a Gameshow-s Mirror's Edge-bemutató után itt is okosakat mondott, mint például "a GoW első részében lehengerlően folyamatos volt az akció".

Az est fénypontja Danny Blue volt, aki nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy nem gyilkolja meg Grath-et. A színpadon három doboz volt, az ex-gurus szerkesztőt ezek egyikében rejtették el úgy, hogy tényleg senki sem tudta, melyikben is van - illetve miket beszélek, a neves mágus mentalista persze sejtette. Némi feszült láncfűrészbőgetés után Uri Geller utódja úgy esett a dobozoknak, mint az egyszeri Gamestar-előfizető, és szét is nyiszált kettő neki szimpatikusat. A közönség egy része szerint a mutatvány nem sikerült, ugyanis a leragasztott szájú, kicsit kimelegedett Grath épségben került elő.

Ezek után Bate-tel kicsit még megmogyoróztuk egymást GoW2-ben a kiállított konzolok egyikén, ettünk két szendvicset, és elpályáztunk. A játékról csak annyit, hogy így első nekifutásra még szebb, mint az első rész volt, az ellenfelek még durvábbak, sőt, ahogy Bényi "Aki-Túlélt-Egy-Bizonytalan-Mentalistát" Lászlótól megtudtuk, az új rész második pályáján már olyan ellenségeket lövünk halomra, akik az előző epizódban főellenfelek voltak. Aki már az első résztől is oda volt meg vissza, az rohanjon és vásároljon, mert hatalmas mókának ígérkezik (Bate, Pengusz, Rbaly és én már fenjük a fogunkat a négyes coop multira nagyon).

Végezetül köszönjük a Microsoft meghívását, jó kis buli volt.