Három év (meg egy pici) nagyon hosszú idő, eddigi munkaviszonyaim közül például a leghosszabb. Hihetetlen, milyen sok minden történt, mióta először került be a nevem az újság impresszumába (mint rovatszerkesztő, cikkíróként és olvasószerkesztőként már korábban is szerepeltem a névsorban), hihetetlen, hogy mennyit dolgoztunk, röhögtünk, izgultunk és örültünk együtt. Most viszont úgy alakult, hogy megyek máshova.

Nem azért, mert bármi bajom lenne, legalábbis semmi olyan, ami miatt itthagynám ezt az állást. Nem azért, mert bármi probléma lenne a Gurunál, sőt, jobbak a kilátások, mint mikor idejöttem. Egyszerűen csak az van, hogy ha szembe jön egy lehetőség, azt nehezen hagyom ki. Ezért jelentkeztem a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz, ezért ugrottam fejest a Guruba is, és most ezért megyek el az Indexhez. Játszani talán kevesebbet fogok, de nem is baj, legalább ismét hobbi lesz az, ami szerkesztőként napi 24 órában, munkaként foglalkoztatott. Persze nem szakadok el teljesen a Gurutól, továbbra is írom például a levrovot, és ha úgy alakul, hát egyéb cikkeket is elvállalok, alaposan megnyomva a ceruzát számlázáskor.

Eltűnni biztosan nem fogok. Egyrészt azt is tervezem, hogy ezt a blogot gyakrabban frissítem (tudom, már az is gyakrabban lesz, ha évente egyszer írok...), másrészt ahogy írtam, a lapból is kiveszem majd a részem. És persze az index.hu Tech és Tudomány rovata nem az a hely, ahova az ember dumálgatni jár, főleg azért nem, mert ha nem a hivatalos munkánkat végezzük majd, akkor az IDDQD.blog.hu tartalmát bővítjük teljes gőzzel (MrEd nevét keressék azok, akik azt szeretnék elolvasni, amit én írok - ez egy hosszú történet, a lényeg, hogy a régi kiadó nem örült volna, ha Miguelként jelenek meg ott is, most meg épp nem tudom, hogy le akarom-e cserélni a nevem).

Nem búcsúzom tehát senkitől, inkább csak állapotjelentek. Ti hogy vagytok, amúgy?