Bevallom, jóval többet vártam a játéktól, mint mondjuk a PoP: WW-től. És szerencsére itt nem kellet egyáltalán csalódnom a játékban.
A QW-ban először is az tetszett, hogy nem egy sötét űrállomáson kellet mennem, hanem kint a szabadban, és nem kellett agyatlanul lődöznöm mindenre ami mozog. Ebben a játékban a taktikus harcé a főszerep, de multiban (is) nagyon fontos szerepet játszik a csapatmunka is. Persze ehhez egy "megfelelő" társaság is kell.
A játékban két faj közül választhatunk, a kissé bizar Stroggok, és a GDF (emberek) között. Nekem mondjuk személyszerint mindkettő bejött, de a Storggokat jobban csípem. A játékban járművek is találhatók. Az idegeneknél én nagyon ötletesnek tartottam a "hátraszerelhető" kis lebegtető szerkezetet. Bár már ezt a hátirakéta dolgot elsütötték más játékokban is, attól még szórakoztató volt. Ennek a megfelelője az embereknél a quad volt. Ez se volt rossz, de a lebegtető jobb.
Összegezve, a demó alapján a véleményem a játékról eléggé pozitív lett. Változatosak a fajokon belüli kasztok, és változatosak a fajok is (mind a kettő. Ez van a fegyverekkel is. Egyenlőre a Quake Wars tőlem 5-töst kap, de pontozni majd csak a teljes játék végigjátszása után fogok.