Enemy Territory: Quake Wars

Az egyjátékos részleg

A játéknak ezen része (is) nagyon jól sikerült; a fejlesztőknek sikerült összedobniuk egy szerintem egészen hosszúra sikerült egyjátékos módot, ahol rendesen belekóstolhatunk a játékba, és egyszer-kétszer eléggé ki is kaphatunk a Stroggoktól, vagy a GDF-től, attól függően, hogy melyik oldalon szálunk harcba. Most egy keveset a két oldalról (fajokról).
A fajok közül kettő közül választhatunk. Minden fajnál vannak kasztok (ezek mindkettőnél ugyanazok, vagyis mindenoldalon van mesterlövész, katona, orvos stb.). Na de akkor következzenek is a fajok.
Először is jöjjenek a Stroggok, az én kedvenceim. A Strogg egy idegen faj, akik eléggé rusnya kinézetűek, és nem éppen azok a típusok, akik harc helyett leülnének az emberrel teázni. Ezt a „tényt” támasztja alá az is, hogy eléggé nagy fegyverarzenállal rendelkeznek (a GDF is). Megtalálható náluk a gépfegyver űrbéli megfelelője, ugyanígy a rakétavetőé és a shotguné is.
Járművek terén is nagy a választék az oldalukon. Van egy kisebb terepjáró, a Hog, ami nem rendelkezik olyan hatalmas tűzerővel, de lehet vele terepezni rendesen. Ezenkívül még említésre méltó a Stroggok jetpackja ami véleményem szerint a gyorsabb közlekedést segíti elő, és nem hagyhatom ki a Cyclopsot ami egy hatalmas lépegető hatalmas tűzerővel.
A „kasztjaik” közül a mesterlövész és az agressor (katona) a leghatásosabbak (tapasztalataim szerint) az ellenség ellen. A mesterlövész fölbírja venni a halott GDF-esek alakját, és így akár (ha ügyesen cselekszünk) bejuthatunk a táborukba, és szépen a hátuk mögé sunnyogva leszúrhatjuk őket. Az agressor pedig a Rambozásban teljesít jól.
Most jöjjön a GDF. A GDF gyakorlatilag az emberiség hadserege, különböző ultramodern kütyükkel és fegyverekkel felszerelve. Ők már inkább tárgyalás képesek, de tárgyalásra nem fog sor kerülni a játékban. Fegyvereik nekik is vannak bőven, de a legjobb szerintem a mesterlövész puska, és a kés.
Sok különböző járművel találkozhatunk itt is. Nekem a Titan nevű hatalmas tűzerejű tank, a Hummer, amivel gyorsan áthajthatunk az ellenség vonalain és a Husky nevű kis, gyors quad tetszett a legjobban, és általában ezeket használtam.
Az emberek „kasztjai” nagyjából mind tetszettek, kivéve az épitészt. De a legjobban az alakfelvevős mesterlövész tetszett, és az orvos (jó volt segíteni bajtársaimon).