Fórum, mint mentor



Ez akármilyen furán is hangzik, még is igaz. Természetesen a könyveket sem akarom kihagyni, de utánuk túl lépve még is a fórumot találom a második legismeretterjesztőbb "dolognak". Miért? Jó persze minden fórumnak meg vannak a maga trolljai, hunterei, stb.. Mint egy társadalmi ranglétrán. Persze kialakult már az a sztereotípia, hogy a PGO-s fórumozók többsége egy khm.. De ez nem biztos, hogy igaz. Néha mindenki tud valami értelmeset is írni.. A legviccesebb, hogy anno amikor indultam még a helyesírás-gépelés kicsit gyatrább volt, de miután rohadt sokadszorra megy le ugyan az a kör. Lehet nem pont a legszebb írásokkal, az ember fejlődik. Visszaemlékezve a Pc Guru-val kapcsolatba kerülésemre.. Szépen visszamennék az időben, na, na.. Egy-két évet. Tudtommal hasonlóról már beszámoltam, úgy, hogy ez után egy kis adás szünet, lapozzunk el gyorsan az első hszemig, amire konkrétan nem emlékszem, de valószínüleg nem pont a leghelyesebb leírt szöveg volt.. Sőt etikailag és szabályt nézve is kaptam is rá warn-t, ez már nem az első hsz, de egy tucat felé még a Nuclear Gamer Blog topic megnyitása volt nekem az első komolyabb topicom. Ezt természetesen törölni kellett, akármennyire is védekeztem.. Jó aztán rám akadt gordon, akinek tulajdonképpen köszönhetek is néhány dolgot, mint pl a Don't feed the troll. Ezért hálás vagyok neki. Az igaz, hogy folyamatosan csak oltogatott és nem csak engem, hanem akiben talált valami kivetni valót, még is tekinthetjük egy etikátlan szerelőnek.. Aki néha kicsit túlzásba vitte a hobbiját. Utána kontrában voltak békésebb emberkék, mint blarskerin, aki szintén okított (minket) egy-két dologban. Aztán jó öreg Dragon83-nak is köszönhetek egy-két pozitív intést. Amit warn formában kaptam, de visszagondolva ez akármennyire nyálasnak is hangozzon, mégis köszönöm. Ez nem azt jelenti, hogy feltétlen ez a megoldás, de még is csak jó dolognak néz ki.. Természetesen azóta a helyesírás készségem is fejlődött (a külalak megmaradt), aminek a nyelvtan tanárok örültek legjobban, meg én . Aztán még 2007 nyarán ismertem rá az anime műfaja, fura is volt tudni, hogy én ilyesmit már láttam. Kicsit sztereotipikusan minden animét pokemon szerű ^^-nek néztem.
De még sok egyéb dologra is felhívta néhány kedves fórumozó, admin a figyelmemet. Aztán még ha nem is olyan extrém jó szinten, mint néhány arra érdemleges cikkíró, valamennyire csiszolódtam ezen téren is. Ha elfogult voltam, azért nem kérek bocsánatot, az egóm tiltja az ilyesfajta tagadást.


Más fórumok



Természetesen sok más fórumon is belekóstoltam már a dolgokba jóba-rosszba egyaránt, de sok hasonlóságot véltem felfedezni,
viszont a legtöbb fórumban, mint az ionoknál az elektronszám és a protonszám voltak a trollok és a "tisztességesnek tűnő" fórumozók a jelen. De volt, ahhol kissé oltogatós módu játszmát véltem felfedezni, még is szinte tökéletes volt az egyensúly... És, ahogy nézem, most PGO-n is viszonylag normális keretek köz folyik minden.