A távol-keleti horrorfilmek kísérteties, sajátos hangulata üdítően hatott a műfajra, így a kétezres évek elejétől Hollywood futószalagon gyártotta az újrafeldolgozásokat és mi azóta sem tudunk ugyanúgy nézni a hosszú, fekete hajú kislányokra.

Ringu – A Kör (1998 és 2002)

Ez volt az első film, ami elindította a remake-lavinát, nem véletlenül. Egy kísérteties videokazetta megnézése után hét nappal mindenki meghal, egy anyának pedig meg kell mentenie kisfiát. Ugyan nem jött át igazán az eredeti film hátborzongató sötétsége, Naomi Watts remek alakításának és a jó rendezésnek köszönhetően így is nagyot ütött.

Ju-on – Az Átok (2002 és 2004)

Ahogy a Kör-ben, az amerikai változatban itt is szőke színésznőre cserélték a főszereplőt, aki megküzd a gonosz Kayako szellemével. Az Átok azért lett különösen jól sikerült újragondolás, mert mindkét filmet Takashi Shimizu rendezte, és még a helyszín is maradt Japánban. Sarah Michelle Gellarnak a vámpírok után a japán démonok is jól álltak.

Sötét víz - Fekete víz (2002 és 2005)

Ahogy a Kör, ez a történet is egy Koji Suzuki novella alapján készült, de közel sem lett olyan sikeres. A történetben egy válófélben lévő anya költözik kislányával egy új lakásba, ahol nincsenek egyedül. A sztori nagyrészt ugyanaz maradt, de valamiért a remake nagyobb hangsúlyt fektetett a családi drámára, mint az ijesztgetésre. Nem Jennifer Connelly alakításán múlt, de ez egy gyengébb próbálkozásnak bizonyult.

Két nővér – Hívatlan vendég (2003 és 2009)

Egy kiváló koreai horror szolgált alapul, ami – teljesen jogosan - számtalan filmes díjat is begyűjtött, az amerikai újragondolás viszont hamar eltűnt a süllyesztőben, szintén jogosan. A történet nagyjából ugyanaz maradt (az egyik nővér hazatér egy rövid elmegyógyintézeti pihenő után és nehezen jön ki gonosz mostoha anyjával.) de az új verzió nélkülözte a kreativitást és kiszámítható lett, tele filmes klisével.

Nem fogadott hívás (2003 és 2008)

A listából a közvélemény – a Rotten Tomatoes szerint - ezt a filmet tartja az egyik legelfuseráltabb remake-nek, pedig Shannyn Sossamon jó színésznő. Tegyük hozzá, hogy az eredeti film sem volt bombasiker, legalábbis a többi népszerű ázsiai horrorhoz képest. A Kör, a Kairo és a Mezsgye után itt a technológia az, ami az életünkre tör: a szereplők egy hangüzenetet kapnak, amely halálukra derít fényt.

Árnykép (2004 és 2008)

Az eredeti thaiföldi alkotás hatalmas siker volt, a remake viszont elég lagymatagra sikeredett. A amerikai változatban a helyszín érdekes módon Tokyo lett, de a történet szinte ugyanaz maradt: egy fotóst kísérti egy női szellem, aki a fényképein jelenik meg. A rendező is japán, Masayuki Ochiai, de a film csalódás az eredetihez képest és Joshua Jackson alakítása sem volt átütő.

Gin gwai - A Szem (2002 és 2008)

Ez egy kiváló és rémségesen atmoszférikus szingapúri film, ami olyan jól sikerült, hogy három folytatása is készült, az amerikai remake azonban teljes mértékben híján volt a sötét, kísérteties hangulatnak. A cselekmény maradt ugyanaz (egy vak nő a szemtranszplantációja után látja a halottakat) de sajnos Jessica Alba és a gyenge rendezés nem volt elég ahhoz, hogy az újragondolás ne legyen harmatgyenge.

Kairo - A Mezsgye (2001 és 2006) 

Az interneten keresztül a világunkba szivárgó szellemekről szóló japán film felejthetetlen volt zord és sivár hangulatával, amely remekül adta vissza a szereplők teljes kilátástalanságát. A remake kapott egy szokásos szőke főszereplőt Kristen Bell személyében, illetve egy ügyeletes szívtiprót (Ian Somerhalder) és egy popsztárt is (Christina Milian), de az eredmény meg sem közelítette az eredeti dermesztő atmoszféráját.

Apartment 1303 (2007 és 2012)

A sztoriban egy lány kutatja nővére rejtélyes halálát és minél közelebb jár a megfejtéshez, a testvére lakásában rejtőző gonosz szellem annál erősebbé válik. Az japán verzió egy tisztességes, iparos horrorfilm volt, nem korszakalkotó, de élvezhető, a remake viszont pocsék. Rebecca De Mornay és Mischa Barton szégyellheti magát, hogy elvállaltak egy ilyet, ráadásul a film 3D, ami teljesen felesleges volt.

Joyu-rei - Don't look up (1996 és 2009)

A Ringu rendezőjének egy korábbi filmje, amelyben egy halott színésznő szelleme kerget őrületbe egy stábot. A remake sokkal - 13 évvel - később készült el és hiába szerepel benne Eli Roth filmrendező, enyhén szólva nem felelt meg a várakozásnak. Az eredeti kísérteties, az amerikai változat viszont gyalázatosan gyenge.