Az erdőség mindig hálás terep egy horrorfilmnek, mert elég egy kis homály és egy hangeffekt, hogy eleve nyugtalansággal töltsön meg minket. Az alábbi tíz film biztosan elveszi a kedved egy erdei sétától.

The monster (2016)

A fiatal, alkoholista anya - aki elhanyagolja kislányát - későn indul útnak és éjjel lerobbannak autójukkal egy elhagyatott erdei úton. Miközben a vontatót várják, rájönnek, hogy nincsenek egyedül és a gyerek megtapasztalja, hogy szörnyek mégiscsak léteznek. Az anya kénytelen felvenni a harcot a lénnyel, hogy megmentse lányát.

The Hallow (2015)

Egy ír horror, amelyben egy fiatal házaspár költözik egy erdei házba kisbabájukkal és nem értik, hogy a helyiek miért ijesztgetik őket folk-rémtörténeteikkel. Mire rájönnek, hogy hallgatniuk kellett volna a figyelmeztetésre, már túl késő és az erdő elveszi, amit akart.

Sötét erdő (The Forest 2016)

A helyszín Japán és a valóságban is létező Aokigahara erdő, ami arról híres, hogy sok öngyilkos vet itt véget életének. Hősnőnk is ide látogat, mert itt látták utoljára ikertestvérét és ő érzi, hogy még életben van. Az erdőben lakó démonok azonban nem biztos, hogy elengedik őt.

A gonosz halott II (Evil Dead II 1987)

A VHS-korszak leghíresebb horrorfilmje, ami - annak ellenére, hogy félig komédia - generációkat riasztott el az erdei kiruccanástól. Egy fiatal pár véletlenül felolvas a Halottak Könyvéből, ezzel megidézve az erdő démonait.

Ideglelés (The Blair Witch Project 1999)

Ez a korszakalkotó, nulla-büdzséjű film a félelmetes erdős filmek alfája és omegája. Itt nincs szörny, nincsenek effektek, semmiféle vizuális ijesztgetés, csak maga az erdő és a szereplők hihető alakítása. (Meg persze az alapötlet, ami műfajt teremtett.)

A Rítus (The Ritual 2017)

Barátjuk tragikus halála után négy egyetemi barát a vadregényes Svédországba utazik túrázni. Letérnek a kijelölt útról és bevetik magukat egy erdőbe, amelyben egy ősi mitológiai gonosz lakik, amely követi minden lépésüket.

Halálos kitérő (Wrong turn 2003)

A Sziklák szeme után kiderült, hogy nemcsak a sivatagban laknak torz mutánsok, hanem az erdőben is. Egy csapat fiatal autóbalesetet szenved egy elhagyott erdei úton, de hamar kiderül, hogy a ez a legkisebb gondjuk, a torzszülöttek ugyanis elkezdenek rájuk vadászni.

Significant other (2022)

Első hallásra romantikus dolog, barátnőnket elvisszük egy festői nemzeti parkba és terveink szerint ott kérjük meg a kezét, ebben a filmben azonban mindez rémálommá válik. A menyasszonyjelölt pánikrohamot kap, amikor barátja előveszi a gyűrűt, majd furcsán viselkedik, nem alszik és kezd gyanússá válni, hogy másnap mindenáron vissza akar térni a sikertelen lánykérés helyszínére.

Éber Erdő (Nobody sleeps in the woods tonight 2020)

Egy jó kis lengyel shasher, amelyben tinédzserek mennek az erdőbe, egy úgynevezett technológia-független táborba. Ez azt jelenti, hogy telefon és internet nélkül töltik napjaikat, de hirtelen elkezdenek hullani és úgy tűnik, lakozik valami a vadonban, ami igyekszik mindannyiukat "offline" állapotba tenni.

Without name (2016)

Egy földmérő megbízást kap Írországban egy olyan területen, ami gyanús, hiszen még neve sincs. Már az első nap furcsa dolgok történnek vele és lát egy kísérteties alakot is a fák között. Kiderül, hogy az erdő előző tulajdonosa is furcsa dolgokat látott, azt állította, hogy beszél hozzá a rengeteg és végül katatón állapotban találtak rá a fák között. A mérnöknek vajon sikerül megfejtenie az erdő üzenetét?