A Total War: Rome 2 az év legvártabb stratégiai játéka, melyet jómagam még Angliában vehettem szemügyre év elején. A játék most már elérhető a Steam rendszerében és a boltokban is, ezért úgy gondoltuk, gyorsan felelevenítjük, miért is volt érdemes várni a Total War: Rome 2-re! S hogy milyen lett a játék? Nos, a következő PC Guru magazinból az is kiderül.

Historic Battles

A Historic Battles a Total War-sorozat egyik kedvenc módja, melyben a játékosok újraélhetik a történelem meghatározó csatáit. A Total War: Rome 2-ben is visszatér ez a funkció, lejátszhatjuk többek között a teutoburgi ütközetet és Karthágó elestét is. A lenti videó előbbi jelenetet mutatja be.

Multiplayer

A Total War: Rome 2 multiplayer módja megörökli a Shogun 2-ben látott kooperatív kampányt, mellyel a „sima” világhódító turnét is levezényelhetjük a haverokkal. Mivel a világtérkép egyetlen sikeres hadjárata akár hetekbe telhet, nem árt, ha jól összeszokott csapattal esünk neki Európa rabigába hajtásának. De persze visszatérnek a Quick Battle és a Custome Battle játékmódok is, utóbbi összesen kilencféle kivitelben (az ostromtól kezdve a tengeri ütközetig minden lesz), több ezernyi generált pályával. Alant videó.

Kombinált csaták

A Total War-sorozatban nem először szerepelnek tengeri csaták, de eddig mindig elszeparálva harcoltak a hajók és a szárazföldi egységek. Most viszont fordul a kocka: a Total War: Rome 2-ben megjelennek a kombinált csaták, ami azt jelenti, hogy a csatahajók és a csapatszállítók aktívan részt fognak venni a partraszállásokban, vagy épp a kikötővárosok megtisztításában. Erről alant láthattok egy gameplay-videót, mely a Rezzed 2013 fejlesztői konferenciáról származik.

Grafika

Most komolyan, kell ezt firtatni? A Total War: Rome 2 döbbenetesen néz ki, ezt az előzetes képek és videók alapján mondhatjuk, és bár a fejlődés talán nem olyan ugrásszerű, mint a Shogun 2 esetében volt, nem szabad figyelmen kívül hagyni a fent említett játékmenetbeli újdonságokat, amik tovább színesítik az összképet. A Total War: Rome 2 gépigénye persze aggodalomra adhat okot, de elméletileg a minimum követelmény a legtöbb játékos számára adott kell, hogy legyen.

Szavatosság

A Total War-játékokat nem egy szezon erejére tervezik, hisz a korábbi részek közül is többet játszanak ma is aktívan a rajongók. Ebből kifolyólag a Total War: Rome 2 is hosszú távra szól, de ha esetleg mégis kifogyna a tartalom, jönnek majd a DLC-k, melyek a  Rise… és a Fall of the Samurait látva komplett expanziók lesznek.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Total War: Rome 2-ről a szeptemberi PC Guru magazinban olvashattok majd minden részletre kiterjedő tesztet.