• Újra mozikba kerül A keresztapa 3
  • 4K-s képi felújítást kap
  • Coppola és Puzzo közreműködésével újravágják a filmet

1990-ben mutatták be A keresztapa 3-at, ami a rajongók viszonylag egybehangzó véleménye szerint a trilógia legrosszabb epizódja. Jómagam is nagyon szeretem ezt a filmszériát (eme sorok írása közben éppen a második rész fut a háttérben), de a záró epizód nekem sem tetszik.

Ezért is meglepő az a friss és ropogós hír, amely szerint a Paramount újra kiadja a filmet, méghozzá a rendező, Francis Ford Coppola közreműködésében újravágott változatban, amiben korábban nem használt jelenetek is bekerülnek, sőt a film új nyitást és befejezést kap. A zene itt-ott szintén módosításra kerül. Coppola szerint ezzel a film elnyeri azt a formáját, amit ő és a forgatókönyvíró, Mario Puzo anno elképzelt, és méltó befejezése lesz a trilógiának.

A Mario Puzo's The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone természetesen képi felújításon is átesik, így immár 4K-s felbontásban fog tündökölni, amikor újra moziba kerül, illetve megjelenik UHD formátumban, hogy otthon is élvezhessük a Keresztapa-trilógia új befejezését.

mario-puzos-the-godfather-coda-the-death-of-michael-corleone.jpg