Kérjük jelentkezz be!
Diablo 4

Diablo 4 – Jó dolog a Battle Pass teljesítéséért kapott Platinum, csak épp nem elég semmire

Az első szezont megelőző frissítéssel kapcsolatos népharag után most ismét van miért mérgelődniük a játékosoknak, mivel a Battle Pass-ért járó jutalom meglehetősen kevés.
  • Nem boldogok a Diablo 4 játékosok a Season of the Malignant miatt
  • A Battle Pass teljesítéséért járó jutalom ugyanis meglehetősen kevés
  • Mindössze 666 Platinum üti a felhasználók markát
  • Az áruházban található legolcsóbb tétel viszont 800-ba kerül

Amennyire jól indult a Diablo 4 pályafutása, annyira nagy most a népharag a Blizzard akció-RPG-je körül, ennek pedig több oka is van. A legnagyobb, hogy a Season of the Malignantot megelőző frissítés olyan szinten nerfelte az összes karakerosztályt, hogy a varázslók lényegében használhatatlanná váltak. A heves indulatok miatt maguknak a fejlesztőknek kellett bocsánatot kérniük egy livestream keretében (természetesen ígéretekkel karöltve), ám alighogy lecsillapodtak a kedélyek a program körül, máris van egy újabb indok, amiért lehet szidni a játékot, ez pedig a Battle Pass.

A megjelenés előtt ugyebár azt mondták az alkotók, hogy a szezonokkal érkező Battle Pass-ek tele lesznek mindenféle földi jóval, a kozmetikumoktól kezdve a hátasokon és gesztusokon át egészen a Diablo 4 prémium valutájáig, a Platinumig. Ez az ígéret lényegében teljesült is, a számok nyelvére lefordítva viszont már nem túl fényes az összkép, mivel a Battle Pass teljesítéséért mindössze 666 Platinum (találó, nemde?) üti a felhasználó markát, ami arra sem elég, hogy kosárba tegye a legolcsóbb tárgyat. A "piactéren" ugyanis 800 Platinumba kerülnek a lista legalján található tételek, így ha a játékos vásárolni szeretne, akkor vagy megvárja a következő szezont, vagy jó pénzért vesz még némi valutát. Ahogy arra egy Reddit-felhasználó rámutatott, kis számolással még rosszabb az összkép, mivel ha valaki összeadja a mostani és a következő szezonból szerzett összeget, akkor 1332 Platinumot kap, amiből ugyan meg tudja venni az utána érkező, 1000 "érmébe" kerülő BP-t, de így mindössze 332 marad a kasszában. Ez a következő adaggal összeadva csupán 998 Platinumot eredményez, vagyis kettővel kevesebbet, mint amennyi egy újabb "ingyenes" Battle Pass-hez szükséges. Ahogy arra a poszt szerzője is rámutat, ez minden bizonnyal nem a véletlen műve, mivel a Blizzard így akarja ösztönözni a játékosokat, hogy nyissák ki a valódi pénztárcájukat. Ám mivel a közösség egyáltalán nem boldog a lépés miatt, könnyen elképzelhető, hogy a következő szezonban már másképp alakul majd a jutalmazás.

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.

Támogass minket!

Kapcsolódó információk

Diablo 4 megjelenés: 2023. június 06.
Diablo 4 gépigény: CPU: 3400 MHz, RAM: 8000 MB, VGA: 4000 MB, HDD: 90 GB
#2 _skynet_ 2023. július. 27. 11:39
_skynet_
hol is láttam ilyen húzást utoljára... ahh igen, fallout 76, light wood laminate edition.
#1 Chris-d-_-b- 2023. július. 25. 10:19
Chris-d-_-b-
Volt aki másra számított ettől a hitvány bandától?