• A Diablo 4 a második legkelendőbb cím Európában
  • Csak a Hogwarts Legacy tudta megelőzni
  • A júniust pedig gond nélkül megnyerte
  • De talán máshogy nézne ki a lista, ha ismernénk a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom digitális eladásait

Minden várakozást felülmúltak a Diablo 4 sikerei, hiszen a Blizzard akció-RPG-je nem csupán a kritikusoknál teljesített jól, de a kasszáknál is, elég csak a rekordszámú előrendelőre gondolni. A meglehetősen borsos árú mikrotranzakcióknak és a negyedévente érkező szezonoknak köszönhetően a továbbiakban is biztosított a program anyagi sikere, ugyanakkor magából a játékból is rengeteget adtak már el a megjelenése óta, olyannyira, hogy Európában eddig ez a második legkelendőbb cím idén. 

Az öreg kontinensen egyedül a februárban debütált Hogwarts Legacy tudott jobb számokat produkálni, a GamesIndustry.biz vezetője, Christopher Dring ugyanakkor hozzátette, hogy könnyedén a harmadik helyre csúszhatna az alkotás, ha ismernénk az Év játéka esélyes The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom digitális eladásait. Ennek hiányában viszont a Blizzard zsebelhette be az ezüstérmet, júniusban pedig az aranyat, hiszen könnyedén az élen végezte múlt hónapban. Nem meglepő módon PC-n ruháztak be legtöbben a programra (66%), míg a PlayStation 5-ös verzió 21%-ot, az Xboxos pedig 9%-ot tett ki. A második helyen egyébként a szintén remekül sikerült Final Fantasy 16 végezte, bár a jelek szerint eléggé megcsappant az érdeklődés a franchise iránt (Európában legalábbis), mivel 24%-kal kevesebb kelt el belőle, mint a 2020-as Final Fantasy 7 Remake-ből.

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.