• Egy brazil hirdetés miatt úgy tűnhetett, Game Pass-be érkezik a Diablo 4
  • A Blizzard Entertainment elnöke azonban tisztázta a dolgokat
  • A játék egészen biztosan nem lesz részese az előfizetéses szolgáltatás könyvtárának

A Diablo 4 lényegében a Blizzard egyik legsikeresebb játékának mondható, hiszen amellett, hogy remek értékeléseket kapott, viszik, mint a cukrot, a live-service jellegnek köszönhetően pedig hosszú évekre biztosítva van a pályafutása. Éppen ezért semmi szükség nincs arra, hogy a Game Pass segítségével tolják meg az akció-RPG népszerűségét, így aztán sokakat meglepett, amikor egy brazil, GP előfizetéseket értékesítő oldal, a PicPay azt kezdte el hirdetni, hogy a program már elérhető a Microsoft szolgáltatásában.  Emiatt persze jópár felhasználó gondolta úgy, hogy bejelentés várható a dologgal kapcsolatban, ami végül meg is történt, bár nem meglepő módon "kissé" félrevezetőnek bizonyult ez a szlogen.

Maga a Blizzard Entertainment elnöke, Mike Ybarra vette ugyanis elejét a szóbeszédeknek, aki csak ennyit írt Twitteren: "Ez nem fog megtörténni." Persze kérdéses, hogy vajon az Activision-Blizzard felvásárlása után is ez lesz-e a forgatókönyv (a legnagyobb akadály ugyebár épp tegnap hárult el az akvizícióval kapcsolatban), mivel a Bethesda címei (köztük olyan nagyágyúkkal, mint mondjuk a Starfield) is az első nap érkeznek a szolgáltatásba. Így aztán könnyedén elképzelhető, hogy a 68,7 millárd dolláros üzlet lezárása után nem sokkal már a könyvtárban csücsül majd a pokoli kaland, persze ez még a jövő zenéje. Mindenesetre megnyugodhatnak azok, akik teljes áron vásárolták meg a programot, mert egyhamar még senki nem fog hozzájutni gombokért.

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.