• A Diablo 4 nem fogja támogatni a WASD gombokat
  • Legalábbis a megjelenése után
  • Később viszont már a megszokott kiosztással is navigálhatunk
  • Rod Fergusson szerint addig nyugodtan adjunk egy esélyt a kontrollernek

Mostanra már démonok seregei ostromolják a Pokol kapuját, hiszen cirka hat nap múlva érkezik a Diablo 4, ami a bétatesztek alapján egészen biztosan nem fog majd csalódást okozni a széria rajongóinak. A Blizzard sötét hangulatú akció-RPG-je igyekszik visszatérni a sorozat gyökereihez (esztétika terén legalábbis), miközben a jövőbe is tekint, köszönhetően az élő szolgáltatás jellegnek. Ebből adódóan hosszú évekig tartó támogatásra számíthatunk, negyedévente érkező új szezonokkal, Battle Pass rendszerrel, no meg persze tematikus eseményekkel – és minden bizonnyal hagyományos kiegészítők is érkeznek, á la Reaper of Souls. Van azonban valami, amit egészen biztosan nem kapunk meg a debütálás után: a WASD támogatás.

Bizony, jól olvastátok, a PC-sek hagyományos irányítási formája nem lesz elérhető a program debütálásakor, ezt maga Rod Fergusson, a franchise executive producere mondta el egy rajongói kérdésre válaszolva. A fejlesztő ugyanakkor úgy fogalmazott, hogy reméli, addig is adunk egy esélyt a kontrollernek, amiből könnyedén kikövetkeztethető, hogy a későbbiekben már a legendás négyessel is terelgethetjük derék hősünket. A támogatás megérkezéséig azonban marad az egér vagy az említett kontroller, ami nem túl jó hír azok számára, akik inkább a billentyűzetet preferálják a kattintgatás helyett. Érdekesség egyébként, hogy a Diablo 3-ban sem volt WASD támogatás, az Immortalben viszont már igen. Azért remélhetőleg így is összejön 1000 olyan játékos, akinek a neve felkerülhet egy Lilith szoborra.

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.