• Kirúgták a Galaxis Őrzői rendezőjét
  • Sem a rajongók sem a stáb nem örült a hírnek
  • A legfőbb szereplők nyíltlevélben álltak ki Gunn mellett
  • A színészek nem követelik Gunn visszavételét

Közel 2 hete a Disney szélnek eresztette a Galaxis Őrzőinek rendezőjét. A cég azért döntött úgy, hogy megválnak a sikerszéria egyik legfőbb emberétől, mert 2008-ban és 2009-ben számos olyan tweetet tett közzé, amelyek nem egyeznek a Disney családbarát megítélésivel és üzletpolitikájával. (A bejegyzések azt követően lettek előásva, hogy Gunn Trump-ellenes posztokat osztott meg.)

chris-pratt-insta-james-gunn-disney-nyiltlevel.png

A stáb több tagja, beleértve a Galaxis Őrzői címszereplőit is kiálltak a rendező mellett, most pedig egy nyíltlevélben kívánták megerősíteni álláspontjukat. Ezt tovább erősítendő a szöveg végén a színészek nem a „Galaxis Őrzői” – ként hivatkoztak magukra, hanem Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Karen Gillan, Bradley Cooper, Sean Gunn, Vin Diesel, Pom Klementieff, és Michael Rooker saját szignójukkal pecsételték meg a levelet.

A levél tartalma elsősorban a kártékony nyájszemélyiségre és James Gunnra, mint embere helyezi a hangsúlyt, a korábban említett régi bejegyzéseinek tartalmát nem védik, vagy helyeslik annak álláspontját. Továbbá a szereplők nem követelnek semmit a Disneytől, azonban például a Peter Quillt alakító Chris Pratt magánszemélyként kihangsúlyozta, hogy szeretné, ha a Gunn visszakerülne a Galaxis Őrzői 3 rendezői székébe.

guardians-of-the-galaxy-2-nagykep-jamesgunn.jpg