Az embereknek elegük van a katasztrófákból, inkább nevetésre vágynak az elhúzódó járványidőszak idején. Legalábbis ezzel magyarázza a patinás Variety a hétvégi mozis eredményeket. Míg Roland Emmerich rendezése elhasalt Amerikában, a Jackass Forever váratlanul magas bevételt produkált.

mv5bzgu0mgq3mdetngzlmc00nzzilwi5zdatmdixowfmzwexnti3xkeyxkfqcgdeqxvyodk4otc3mtyv1.jpg
(Jackass Forever, a kép forrása: IMDB)

Hová tűnt a Hold?

Roland Emmerich friss katasztrófasci-fije, a Moonfall meglepően gyengén szerepelt a pénztáraknál. A grandiózus űrfilm mindössze 10 millió dollárt hozott a bemutatót követő napokban a tengerentúlon, ami a 140 milliós készítési költségek tükrében rendkívül gyér teljesítménynek számít. Akadt azonban más húzónév a hétvégén.

Elitalakulat indul a pályájáról kilökött, egyenesen a Föld felé közeledő Hold semlegesítésére. SPOILER: a film előzeteséből kiderül, hogy utóbbi valójában nem is égitest, így az űrhajós csapat gond nélkül repülhet be a Hold belsejébe.

mv5bytrinzkzm2qty2y5ny00nzcyltk1otctmgm0ntcwnme0mmqxxkeyxkfqcgdeqxvymjmxote0odav1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Visszatért a Jackass

Noha Johnny Knoxville életveszélyes mutatványa után közölte, hogy a következő Jackass epizódban tevékenyen nem, legfeljebb a kamera mögül vesz már csak részt, az ötödik mozifilm jegybevétele azt mutatja, hogy a közönség kíváncsi a produkcióra. Magyarországon sajnos még nem tűztek ki premierdátumot, a tengerentúlon viszont 23,5 millió dollárt fialt első hétvégéjén a mű, ami meghaladja a Pókember: Nincs hazaút friss számait is. Az utóbbi nyolc hét során kizárólag a Sikolynak sikerült néhány napra maga mögé utasítani a Marvel szuperhősmoziját, a Jackass Forevertől viszont senki nem várt ilyen izmos szereplést. A statisztikák szerint egyébként két-harmadrészt 18 és 34 év közöttiek, illetve 68%-ban férfiak váltottak jegyet a vetítésekre.

Rekordok nyomában Peter Parker

Folytatódik a Pókember: Nincs hazaút diadalmenete. Az utóbbi napokban 9,6 millió dollárt keresett a Marvel opusz, így már 1,775 milliárdos bevételnél jár, amivel minden idők negyedik legsikeresebb amerikai, illetve világviszonylatban ötödik legnézettebb filmje lett. A következő hetekben kiderül, hogy sikerül-e felkúsznia a dobogóra.

pokember-nincs-hazaut-jelenetfoto-3.jpg
(A képek forrása: Intercom)

Az aktuális hazai premiereket itt találjátok. Ti mit néztetek az elmúlt időszakban?