• Az HBO Max képviselője elárulta, hogy a Batman 2 előtt debütál majd a Pingvin sorozat
  • A Colin Farrell alakította címszereplőt stratégaként láthatjuk Gotham sötét utcáin
  • A sorozat cselekménye hidat képez a két moziepizód eseményei között

A Warner Bros. Discovery új vezetősége radikális döntések sorozatát hozta meg az elmúlt hónapokban. A médiakonglomerátum égisze alá tartozó streaming platform, európai alkotó műhelyek és már gyártásban lévő produkciók szűntek meg, álltak le. David Zaslav vezérigazgató azonban hamar világossá tette, hogy az új Harry Potter produkciók és a DC univerzum lesz a Warner birodalmának két tartóoszlopa. Noha sokáig nem hallottunk a Batman premierjét követően bejelentett Pingvin sorozatról, most hivatalos megerősítést nyert, hogy készül a spin-off.

Sarah Aubrey, az HBO Max eredeti tartalmakért felelős vezetője a Variety hasábjain adott helyzetjelentést a Colin Farrell főszereplésével készülő szériáról. Elmondta, hogy céljuk Oz Gotham utcáin zajló életének ábrázolása. Olyan ambiciózus és taktikus figuráé, aki egyre hatalmasabb lesz. Hozzátette, hogy a hosszabb játékidő, vagyis a nyolc epizód révén alkalmuk nyílik karakterívet rajzolni és Gotham sokféle alakját kamera elé állítani.

colin-farrell-penguin.jpg
(A kép forrása: MovieWeb)

Ami a cselekmény helyét illeti, „a The Penguin közvetlenül a Batman fináléja után kezdődik és a második film eseményei előtt játszódik” – mondta Aubrey, majd elárulta, hogy a sorozat maga is a következő moziepizód premierje előtt debütál majd. A széria „hídként szolgál a két [rész] között, de a pontos bemutatóidőpontot nem árulhatom el.” Ti várjátok már Colin Farrell visszatérését?