• A Rocksteady új játékon dolgozik
  • Állítólag eldobjuk tőle az agyunk

A Batman: Arkham…-játékok nagyobb részét jegyző Rocksteady utolsó munkája a tavaly megjelent Arkham VR volt, és azóta hallgatnak. Korábban azt mondták, hogy a 2015-ös Arkham Knighttal számukra lezárult Batman története, szóval ezután nem is csoda, hogy ezen a téren nincs új hír. Vagy mégis?

Gaz Deaves Twitteren írta meg a következőket: „legyetek türelmesek, rajongók. Most éppen hallgatunk, de ha újra megszólalunk, az emberek eldobják az agyukat. Alig várjuk.”

Nos, ez elég sovány, de tényleg utalhat arra, hogy a Rocksteady műhelyében egy újabb Arkham-játék készül – elvégre az Urban Chaos: Riot Response kivételével csak Batman kalandjait egyengették. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az Arkham Knight tényleg eléggé egyértelműen lezárta a Sötét Lovag történetét, és legutóbb Kevin Conroy, a Denevérember hangja is azt állította, hogy több részre ne számítsunk.

Éppen ezért nem lenne meglepő, ha a Rocksteady ezúttal egy másik DC szuperhőst venne elő. Választékból nincs hiány, már önmagában az Arkham-széria is bedobott nekünk olyanokat, akik köré fel lehetne építeni egy hasonszőrű játékot: ott van Robin, Nightwing, Catwoman, sőt az időben visszamenve akár Batgirl és Jason Todd is (utóbbiért még a múltba sem kell visszamenni, hisz Red Hoodként ténykedhet az Arkham Knight után is). De akár szóba jöhet Superman, az Öngyilkos Osztag tagjai, Villám és még sokan mások is.

Hősökből már az Arkham...-játékokból sem volt hiány.

Ti örülnétek Batman visszatérésének? Esetleg más DC szuperhős kerüljön ezúttal terítékre?