• Az HBO legnézettebb saját gyártású streaming tartalma lett a Sárkányok háza Európában
  • 29 millióan követik átlagosan – a premier éjszakáján és utólag – az egyes epizódokat

Minden idők legnézettebb saját gyártású HBO-s streaming tartalma lett a Sárkányok háza Európában. A Targaryenek országlásának fénykorában játszódó sorozat első évadjával még a Trónok harca fináléját is lekörözte. A rekorddöntő nyitányt követően, amint a családon belül és Westeroson egyre élesebbé vált a trónöröklésért folyó harc, a produkció még növelni is tudta számait. Az Egyesült Államokban átlagosan 29 millióan követik a történetet, ráadásul az egyes epizódok össznézettsége több mint háromszorosa az elérhetővé válás éjszakáján elért átlagos nézőszámnak.

„Hatalmas öröm, hogy a Sárkányok háza világszerte magával ragadta a Trónok harca rajongóit, és emellett azokat az új nézőket is, akik most fedezik fel először Westeros világát. Gratulálunk George-nak, Ryannek, Miguelnek és a Sárkányok háza teljes csapatának ehhez a bámulatra méltó első évadhoz” – osztotta meg örömét Casey Bloys, az HBO és az HBO Max elnök-vezérigazgatója.

house-of-the-dragon-ratings.jpg
(A kép forrása: Variety)

A folytatásról

Mivel epizódról epizódra nőtt a Sárkányok háza iránti érdeklődés, nem meglepő, hogy az HBO egyik legsikeresebb vállalkozásaként folytatódhat – igaz, megújult alkotógárdával – a sorozat. Miguel Sapochnik, aki – a Hardhome és a Battle of the Bastards című epizódokon keresztül – már az anyaszéria sikerében is oroszlánrészt vállalt, távozik. Pótlására érkezik három producer: Sara Hess (Narancs az új fekete), Vince Gerardis (Trónok harca), valamint a rendezőként is tevékenykedő Alan Taylor (Thor: Sötét világ). A második szezon munkálatait már egyedül Ryan Condal vezeti, George R.R. Martinnal szoros együttműködésben, illetve a főcímdalt komponáló Ramin Djawadi is marad a stábban. A Havas Jon spin-off részleteiről egyelőre nem érkeztek hírek.