• A Starfield lett a legkelendőbb játék szeptemberben
  • Legalábbis Amerikában
  • Dacára annak, hogy Game Pass-ben is elérhető
  • A Mortal Kombat 1 végezte a második helyen

Ha engem kérdeztek, meglehetősen fura szerzet lett a Starfield, mert amikor ízig-vérig Bethesda-játék, akkor egyszerűen brillírozik (már a maga "bethesdás" módján persze), amikor viszont a No Man's Sky nyomdokaiba kíván lépni, akkor már nem muzsikál olyan fényesen, sőt. Emellett ráadásul technológiát és játékmechanikákat tekintve is sokéves lemaradásban van más nyílt világú címekhez képest (főleg, ha mondjuk a Red Dead Redemption 2-t vesszük alapul, de igazából még a 2011-es Skyrim is lefölözi ezen a téren), tehát érthető, ha sokan kisebb csalódásként élték meg az elképeszően hosszú ideig készült alkotást. Ettől függetlenül viszont még így is egy roppant tartalmas és élvezetes programról beszélünk, ami ráadásul kellő hátszéllel rendelkezett ahhoz, hogy gond nélkül behúzza az első helyet a múlt hónapban.

toplisszeptember.png

Merthogy a tengerentúlon bizony a Starfield lett a legkelendőbb cím szeptemberben, dacára annak, hogy már az első naptól kezdve elérhető a Game Pass kínálatában. A Circana listáján (amely a fizikai és a digitális eladásokat egyaránt belevette a számításba) a szeptember 19-én megjelent Mortal Kombat 1 végezte a második helyen, míg a FIFA nevet elhagyó EA Sports FC 24 állhatott fel a dobogó harmadik fokára, amit a Madden NFL 24 és a botrányos startot produkáló Payday 3 követ.  

toplist2023.png

A Starfield egyébként a teljes évet nézve is remekel, mivel a hetedik helyen végezte a listán, melynek trónjára nem meglepő módon a zajos sikert aratott Hogwarts Legacy ülhetett, az Év játéka aspiráns The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom pedig a második lett a sorban. Ami a konzolokat illeti, még mindig a PlayStation 5 a legkelendőbb masina Amerikában, Mat Piscatella pedig arról is beszámolt, hogy a vásárlók cirka 4,5 milliárd dollárt költöttek videójátékra szeptemberben, ami 10%-kal több, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában.