Kérjük jelentkezz be!
Street Fighter 6

A Street Fighter 6-nak sikerült kiütnie a vetélytársait

Rekordot döntött a Capcom kiválóan sikeredett verekedős játéka, ugyanis többen játszanak vele Steamen, mint bármely korábbi epizóddal – de emellett a konkurenciát is túlszárnyalta.
  • Rekordot döntött a Street Fighter 6
  • A sorozat összes korábbi részénél többen játszanak vele Steamen
  • De a Mortal Kombat 11 és a Tekken 7 számait is túlszárnyalta
  • Emellett pedig a felhasználói értékelése is kiváló

Ugyan lehetett sejteni, hogy nem a közepes szintet fogja súrolni a tegnap debütált Street Fighter 6, de az még így is meglepetésnek bizonyult, hogy konkrétan – a Metacritic összesítése alapján legalábbis – az év egyik legjobban sikerült alkotásával van dolgunk, és nem csak a maga kategóriájában. Tovább folytatódik tehát a Capcom diadalmenete (amit valószínűleg a júliusban érkező Exoprimal fog megszakítani), a minőséget pedig úgy fest, a játékosok is értékelik, a verekedős cím ugyanis minden korábbi felvonásnál jobban nyitott Steamen.

streetfighter.jpg

Jelen sorok írásakor 70 573 főre rúg a program legnagyobb egyidejű játékosszáma, ami vélhetően még feljebb megy hamarosan, hiszen hétvége van. Ez a mennyiség egyébként nem csak a sorozaton belül számít rekordnak, de a két legismertebb verekedős széria legutóbbi felvonásaira is alaposan rákontrázott, mivel a Mortal Kombat 11 35 147, a Tekken 7 pedig 18 966 fővel jutott el a pályafutása csúcsára. Emellett a Street Fighter 6 közösségi megítélése is rendkívül jónak mondható, tekintve, hogy 1700 felhasználói értékelés alapján "Nagyon pozitív" plecsnivel bír a Valve platformján, ami az utóbbi hónapok PC-s megjelenései után lényegében kisebb csodának tekinthető. Valódi összehasonlítási alapot persze majd csak a szintén idén érkező Mortal Kombat 1 és Tekken 8 fog szolgáltatni, mivel könnyen lehet, hogy azok még az imént említett számot is túlszárnyalják. Ez azonban mit sem számít abból a szempontból, hogy így is egy bitang erős nyitányt tudhat magáénak a stúdió új üdvöskéje.

A Street Fighter 6 kihagyhatatlan darab mindenki számára, aki él-hal a verekedős játékokért! Ha érdekel a játék, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.

Támogass minket!

Kapcsolódó információk