• A 20-as évek romantikus Hollywoodjában járunk, amikor megjelenik a hangosfilm
  • Az alkotók lába alól kicsúszik a biztos talaj, nincs pontos tervük a jövőre nézve
  • 2023. január 6-án debütál a Margot Robbie és Brad Pitt főszereplésével készült Babylon

Damien Chazelle a Whiplash, a Kaliforniai álom (La La Land) és netflixes minisorozata, a The Eddy során bizonyította zene és főként a jazz, illetve a klasszikus polgári díszletek, városrészek iránti rajongását. Az első ember nem illett ebbe a csapásirányba, a közönség és a kritika nem is taksálta olyan magasra a Neil Armstrong Holdra szállását bemutató életrajzi opuszt. Következő rendezésében azonban Chazelle visszatér abba a közegbe, amit a legjobban szeret és ismer: a Babylon a 20-as évek Hollywoodjában játszódik.

A történet

A némafilm fénykorában járunk, amikor felüti a fejét az eleinte kudarcosnak gondolt, ám elég hamar egyeduralkodóvá váló hangos változat. Az új technológia okozta bizonytalan állapotot mutatja be a történet. Margot Robbie és Brad Pitt a nagy időszak mozgóképes sztárjait alakítják, akik barokkosan zsúfolt, pompás díszletek között mozognak. A dús közegábrázolásról a Collider hasábjain megjelent jelenetképek árulkodnak.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Chazelle koncepciója

„Az alapötlet annyi volt, hogy készítsünk egy nagy, epikus, sok karakteres filmet, ami Los Angeles és Hollywood kezdeti éveiben játszódik, amikor ezek a nevek azzá váltak, ahogy ma is tekintünk rájuk” – beszélt Chazelle alkotói koncepciójáról. A Babylon bemutatja, amint a hangosfilm verte hullámok kihúzzák a talajt a film főhőseinek lába alól, hiszen ekkoriban még nem volt az embereknek a jövőre vonatkozó pontos terve.

2023. január 6-án debütál a Babylon, aminek főbb szerepeit Robbie és Pitt mellett Jean Smart, Tobey Maguire és Olivia Wilde alakítják. Nektek hogy tetszettek Chazelle korábbi munkái? Várjátok már a folytatást? Írjátok meg kommentben!