• A Sledgehammer Games vezetője azt mondja, nem igazak Jason Schreier állításai
  • Miszerint 16 hónap alatt készült el a Call of Duty: Modern Warfare 3
  • És az Advanced Warfare 2 sem volt képben
  • Aaron Halon szerint évekig fejlesztették a széria legújabb epizódját

Egy olyan nagy múltú széria esetében, mint amilyen a Call of Duty, lényegében elkerülhetetlenek a mélypontok, a november 10-én megjelent Modern Warfare 3 viszont annyira lent van (legalábbis a pontszámok alapján), hogy azon talán még a sorozat legnagyobb utálói is meglepődtek. Sokan a borzalmas kampányt emelték ki a negatívumok közül, a legtöbben viszont úgy vélik, a játék nem több egy túlárazott DLC-nél, amivel az Activision lényegében kimaxolta a "lehúzás" fogalmát. A nem túl acélos minőség okairól a Bloomberg közölt egy hosszabb cikket még november 9-én, amelyben azt írta Jason Schreier, hogy az MW3 mindössze 16 hónap alatt készült el, a csapatnak ráadásul az Anvil kódnéven futó Advanced Warfare 2-t kellett félbehagynia miatta, ezért a túlórázás sem volt ismeretlen fogalom a munkálatok során. Innen nézve akár érthető is lehetne, hogy miért siklott ki a projekt, a stúdió vezetője, Aaron Halon azonban már aznap megcáfolta az újságíró állításait.

"Hihetetlenül büszkék vagyunk a Modern Warfare 3-ra, legyen szó magáról a játékról, vagy épp a következő évre tervezett tartalmakról" – olvasható Aaron X bejegyzésében. "Örömmel tölt el bennünket, hogy mi kerültünk a projekt élére, és keményen dolgoztunk, hogy megvalósítsuk ezt az évek óta készülő víziót. Minden olyan állítás, ami ennek ellentmond, hamis: ez a mi játékunk, és már alig várjuk, hogy online játszhassunk vele a közösség tagjaival." A Sledgehammer Games szerint tehát semmi probléma nem volt a fejlesztés körül, igy pedig még szomorúbb, hogy csupán egy harmatos sztorimódra és a Modern Warfare 2-ből újrahasznosított pályákra futotta. Bízzunk benne, hogy a későbbiekben érkező tartalmak kárpótolnak majd a kissé szegényes kezdés miatt.

Vadonatúj missziókra és masszív többjátékos-élményre számíthatsz a Call of Duty: Modern Warfare 3-ban, amit most a kosárba dobhatsz a Konzolvilágnál!