Kapcsolódó cikkek:

Korábban a bétatesztelés idején elárultuk, melyik Elite mire jó és hogyan érdemes a lovakat hasznosítani, illetve a héten az egyes osztályokon egyenként is végigmentünk (lásd fent vagy lent az idevonatkozó anyagokat), most viszont megpróbálunk átfogóbb tippeket adni arra, hogyan lehet a Battlefield 1-ben először elmerülő katona eredményes baka a többjátékos harctéren.

Egy mindenkiért

Mindig tartsd szem előtt a csapatodat. A magányos farkas eljátszása már csak azért sem fontos, mert biztosan kevesebb jutalomra számíthatsz úgy. Minden cselekedetet (ölés, gyógyítás, javítás, lőszerutánpótlás, stb…) jutalmaz a játék, amiből a csapatod profitál. Másrészt, a csapatmunka már fél siker, azt pedig nem kell ecsetelnem miért fontos ez: a győzelemmel arathatja le a játékos a legtöbb jutalmat. Úgyhogy ne hősködj, ne légy magányos farka, légy csapatjátékos.

Légy elit!

A Battlefield 1 legerősebb katonái az úgynevezett Elit osztályba tartoznak, nem mellesleg ők váltották le a Battlefield 4-ben, a Battlefield Hardline-ban és a Star Wars: Battlefrontban is használt pick-upsokat. Ugyanakkor funkciójuk nem nagyon változott. Három van belőlük: a lángszórós Flame Trooper, a nehézfegyverzetű Sentry és a tankelhárító Tank Hunter. Mindegyik osztályból csak egy lehet a pályán egyidejűleg. Fontos: helyesen használd ezeket az osztályokat, máskülönben csak gyorsan elpusztulsz. Vagyis a Tank Huntert főleg járművek ellen, a Sentry-t távolsági harcban, míg a Flame Trooper közelharcban jó.

Szabadon szállni élvezet

A Battlefield 1 több különböző géptípust ajánl fel, de ezek közül a legjobban a vadász (Fighter) használható, ugyanis ez a leggyorsabb és a legjobban manőverezhető. Tökéletesen alkalmas gyors „hit and run” akciókra. Vagyis rárepülsz a célra, lősz és már ott sem vagy. Viszont ez a legsebezhetőbb is, így érdemes vele kerülni a komolyabb légvédelmet és a Tank Hunter eliteket, mert ezek nagyon könnyen leszedik. Javallott erre a gépre felszerelni a Bomber Killer nevű load-out, ami nem más, mint hat halálos rakéta, amivel a gyalogságot is megtizedelheted, de akár egy háromfős bombázót is lekaphatsz az égről.

Gáz van, srácok!

A mesterlövészek nagyon bosszantóak tudnak lenni, de egy trükkel ki lehet velük babrálni. Ugyan nagy távolságból a dolog nem működik, de ha megfelelő közelségben vagy, dobj a fészkükbe egy gázgránátot. Ezzel legrosszabb esetben is rákényszeríted, hogy felvegye a gázmaszkját, és addig sem lövöldöz rád és csapattársaidra, így a közelébe osonhattok. Jobb esetben pedig mozgásra kényszeríthetitek, így nem csak fel kell adnia jó lövész-pozícióját, de könnyű célponttá is válik.

Kíméld a lovat

Nem lettünk hirtelen extrém állatbarátok, csak jó, ha tudod, hogy a lovak sokkal jobban bírják a golyókat, mint a lovasok. Éppen ezért, ha lovassági katonával hoz össze a háború istene, a lovast lődd, ne a lovat, hiába az a könnyebb célpont. És próbáld tartani a távolságot, valamint ne kerülj a ló elé, mert ha ki is lövöd a lovast, a megriadt paci még neked mehet, és az bizony fáj.

A megfelelő tűzerő

Ha az Assault osztály mellett teszed le a voksodat, akkor mihamarább oldd fel az Automatico M1918-as géppisztolyt. Három változat van, a különbségek a felszereltségben és a pontosságban nyilvánulnak meg. Az Assault 1-es szintjén elérhető Trench változat csak egy szuronyt kapott, és meglehetősen pontatlan csípőből tüzeléskor, de még így is igen hatásos fegyver. A 40 warbondért megszerezhető Factory változat a szurony mellé már egy plusz markolatot is kapott, ezzel növelve a csípőből tüzelés pontosságát. A legjobban kiegyensúlyozott az Assault 3-as szinten megszerezhető Light Infantry változat. Ez szintén bír plusz markolattal és szuronnyal, és rendkívül pontos célszerszám.

Füstölögj!

Sokan nem szeretnek olyan gránátot használni, ami nem öl, pusztít vagy rombol. Pedig a füstgránát kifejezetten hasznos lehet például a Rush játékmódban, ahol védők és támadók feszülnek egymásnak. Jótékonyan eltakar az ellenség szeme elől, ami bizony életről és halálról dönthet. Kikerülhetsz kellemetlen helyzetekből, vagy magad keverheted kellemetlen helyzetbe az ellenséget. Szóval ne dobd félre a füstgránátot csak azért, mert azzal nem tudsz egy fedezéket felrobbantani.

A tüzérségről ne feledkezz meg

A Rush módban a védőknek lehetősége van tüzérségi tüzet kérni. Használd egészséggel! Viszont tartsd észben, hogy nem irányítod a tüzérséget, csak parancsot adsz a használatra – a többit a játék intézi. A támadóknak pedig azt érdemes az eszükbe vésni, hogy ha telepítik a távíróoszlopokra a bombákat, akkor azt meg is kell védeniük, nehogy a védők hatástalanítsák.

Ne rohangálj!

Ha elfoglaltál egy capture pointot, ne rohanj tovább, mint aki jól végezte dolgát. Várj egy picit, mert biza megesik, nem is ritkán, hogy egy jármű spawnol be a pályára a frissen elfoglalt pont mellett. És miért futnál a következő elfoglalandó pontra, ha tankkal, vagy jeeppel is odamehetsz? Azt meg ugye nem kell ecsetelni, hogy a nagyobb tűzerővel könnyebb dolgod lehet a következő célnál.

Jelzőfény

A Scout és a Pilot osztály tagjai használhatják a jelzőrakétát (Flare Gun) az ellenség megjelölésére a minitérképen – és nem csak te, de a bajtársaid térképén is megjelennek. Kifejezetten jól arra, hogy felfedd a rejtőzködőket, akik csapdába csalhatnak téged és csapattársaidat. Fontos: a jelzőrakéta ölésre is jó, de ne használd arra. Mert lehet, hogy látványosan nyírhatod ki vele az ellent, de egyben tökéletesen prezentálod, hogyan lehet ostoba módon felhasználni a rendelkezésre álló felszerelést. Vagánykodás helyett inkább segítsd a társaidat. Az ég felé célozz, lehetőleg függőlegesen felfelé tüzelve, hogy minél tovább az égen maradjon a jelzőfény. Még egy kis bónusz időt is nyerhetsz, ha valami magasabb helyről lövöd ki.

Lovassági támogatás

Nem csak a Support és a Medic támogathatja a csapattársakat lőszerrel és élettel, de a Cavalry is. Szóval, ha eme osztály egyenruhájában vágsz neki a harcnak, akkor ne csak killekkel támogasd csapatodat, hanem lőszer és orvosi pakkokkal is. Emellett könnyű anti-tank gránát (Light Anti-Tank Grenades) is lapul a tarsolyában, amivel további előnyöket szerezhetsz bajtársaidnak.

Ne pazarold a pénzt

A warbondokat nem szabad mindenfélére elkölteni, pláne nem a játék elején. Állíts fel sorrendet! Elsősorban azokra a dolgokra költsd el a warbondokat, amiket gyakran használsz. Ha megtaláltad a kedvenc fegyvered, annak a jobb változatait old fel. Ne költs oldalfegyverre, ha sosem használod. Ne pazarold el a „pénzt” a pilóta, a tankvezető vagy a lovassági osztályra, mert ezeket úgyis ritkábban használod. Fejleszd fel a kedvenc osztályod, a kedvenc fegyvereid, aztán jöhet a többi.

Nektek van valami jó tippetek a Battlefield 1 többjátékos módjába belemerülő játékosoknak?