A Battlefield 4 multiplayer játékmódjának fontos elemét jelentik a különböző karakterosztályok, melyek hivatalosan is bemutatkoztak a Battlefield Blogon. Egetrengető újdonságokra persze nem szabad számítani, de tény, hogy a kasztok valamivel flexibilisebbek lesznek, na meg nemzetenként (orosz, amerikai, kínai) eltérő grafikai tervezést kapnak, hogy változatosabb bakákat lőjünk halomra az online csatatereken.

A DICE bevallottan a harmadik rész osztályait vette alapul, tehát most is Engineer, Support, Assault és Recon egységek felszerelését ölthetjük magunkra. A testreszabhatóság viszont új opciókkal bővül, például az Engineernek több légelhárító kütyü és ezzel együtt nagyobb tűzerő jut. Változik a járművek mechanikus kiiktatásának stratégiája is, ezáltal azok számára is vonzóvá téve a kasztot, akik eddig csak lövöldözni szerettek és nem értették, miért jó a mások segítése. Kiemelendő, hogy visszatér az FGM-172 SRAW a Battlefield 2-ből.

A Support is erősödik kicsit, és a rajongók nyomására megtartja a C4-est és az M18A1 Claymore-t. XM25-öse hatásos indirekt tüzet biztosít a számára, járművek ellen pedig ott lesz az újratervezett aknavető. Karabélyokat és DMR-eket is magával vihet, így a közvetlen akciótól sem kell tartania.

A Recon visszakapja a Spec Ops játékstílust, amit a Battlefield 2 óta hiányolnak a rajongók, és gyorsabban, könnyedebben mozog majd. Gépfegyver, mozgásérzékelő, akna vagy C4-es, és irány az ellenséges vonalak mögötti terület! A mesterlövészek is örülhetnek, mert átalakul a sniperek játékmenete. Megjelenik a távcső nélküli 1x-es ráközelítés, és persze rengeteg extra eszközzel vértezhetjük fel a fegyvereket, továbbá segíthetjük barátainkat a MAV és T-UGS használatával.

Az Assault marad a régi, azaz most is egy gyors, harcmezőt domináló egységről van szó. A defibrillátort egy egészségügyi csomag toldja meg, amivel bármely sérült katona azonnal talpra állítható.

A teljes blogbejegyzés itt olvasható, kitér még pár érdekesebb Battlefield 4-es apróságra, de a lényeg a fent is taglalt kasztok ismertetése. A képek azonban felérnek ezer szóval is, úgyhogy tessék szépen végigkattintgatni a különböző nemzetiségű virtuális katonákat!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Battlefield 4 -- Megjelenés: 2013. november 1. -- Gépigény: nem ismert