• Az Avatar-folytatások állapotáról nyilatkozott James Cameron
  • Az Avatar 2 teljesen, az Avatar 3 pedig 95%-ban készült el a forgatást tekintve

Mint az ismeretes, a következő évekre vonatkozóan igen nagyszabású tervek születtek az Avatar kapcsán, hiszen nem kevesebb mint négy folytatás fog a mozikba kerülni 2022 és 2028 között. Ezek közül a második és a harmadik részt egyben forgatták, James Cameron rendező pedig most előrukkolt egy kis helyzetjelentéssel a két filmet illetően.

befejezodott-az-avatar-2-forgatasa-de-az-avatar-3-is-majdnem-kesz.jpg

"A COVID épp olyan érzékenyen érintett bennünket, mint bárki mást. Nagyjából négy és fél hónap esett ki, ennek következtében pedig egy évvel eltoltuk a premiert, 2022 decemberére. Ezek már ismert tények. Ez azonban nem jelenti azt, hogy így egy évvel több időm van elkészülni a filmmel, hiszen amint leszállítjuk az Avatar 2-t, rögtön el kell kezdenünk befejezni az Avatar 3-at" – mondta Cameron.

A rendező elárulta azt is, hogy jelenleg Új-Zélandon forgatnak, méghozzá az utolsó élőszereplős jeleneteket. Olyannyira, hogy az Avatar 2 elmondása szerint már 100 százalékban kész, míg az Avatar 3-nál nagyjából 95 százaléknál tartanak.

Mire ezekből ténylegesen kész film lesz, az természetesen hosszú-hosszú hónapokba fog még telni, hiszen az utómunkálatok a rengeteg CG miatt eltartanak még egy darabig. Az Avatar 2 premierjét 2022. december 16-ra, az Avatar 3-ét pedig 2024. december 20-ra tűzte ki a Disney.