• Lezajlott a 2020-as Az Év Sportolója Gála
  • E-sport kategóriában Bereznay Dániel kapta az elismerést

A Magyar Sportújságírók Szövetsége immáron 63. alkalommal tartotta meg Az Év Sportolója Gálát, ahol hazánk legjobb sportolóit díjazták 2020-as teljesítményük alapján, ami miatt pedig számunkra is érdekes ez az esemény, az az, hogy (immáron második alkalommal) e-sport kategóriában is kiosztottak egy kitüntetést, ahol tavaly Kiss "Vizicsacsi" Tamás kapta a díjat.

bereznay-daniel-2020-ev-magyar-esportoloja.jpg

A 2020-as győztes a virtuális Forma-1-es bajnokság, az F1 Esports Series világelitjébe tartozó Bereznay Dániel lett, aki csapatával, az Alfa Romeo Racinggel második lett a konstruktőri bajnokságban, ő maga pedig egyéniben az ötödik helyen zárt.

„Nagyon megható, hogy immár nem csak magamat képviselem egy kis szobában, hanem egész Magyarországot is. Több mint harmincezer versenyző jelentkezett erre a szezonra, büszke vagyok rá, hogy a legjobb húszban ott lehetek minden évben egyedüli magyarként, és egy Formula–1-es csapat része lehetek” – nyilatkozta Bereznay, aki a Magyar E-sport Szövetség ajánlása alapján került be a lehetséges díjazottak közé, a jelöltek közül pedig végül őt választotta győztesnek a szakmai zsűri.