Bill Roper új állásaA jó Bill Roper szép rendesen megmászta a szamárlétrát, hiszen 1994-ben még csak a Blizzard hangcsapatához szerződtették (ő volt a Blackthorne komponistája – talán kevesen tudják, hogy zenészember, kiváló hangja van, a mai napig énekel egy reneszánsz dalokat előadó kórusban úgy bariton, mint tenor szólamban), innen kapaszkodott fel a Blizzard North alelnöki, illetve a Blizzard igazgatói posztjára, és benne volt a „szentháromság”, a Warcraft-Starcraft-Diablo készítésében. Aztán jött ugye a nagy exodus, amikor a fél Blizzard otthagyta az anyacéget, és lett belőlük sok kis csapat, melyek közül Roper a Flagship Studiost hozta tető alá többedmagával, nagy reményekkel, hogy aztán kiadjanak egy meglehetősen vegyes fogadtatásra talált játékot. A Hellgate: London hibái magával rántották őket, a vállalkozás megszűnt, a játék jelenleg élőhalottként tengeti napjait.

A volt melósok közül egy csomó megalapította a Runic stúdiót, másokat a Hellgate reinkarnációján dolgozó, koreai érdekeltségű T3 alkalmazott, a menedzsmentről azonban eddig nem sok hírt kaptunk, egyedül Dave Brevik és Jeff Lind kapott új munkát a Turbine új leányánál. Most azonban a két fél nagy örömmel jelentette be: Bill Roper leszerződött a Cryptic Studios csapatába, egyből az MMOG-szegmensben igencsak kiváló firma legújabb gyermeke, a Champions Online tervezési igazgatójaként, de nyilván szerepet kap majd a szintén a San Franciscó-i bandánál készülő Start Trek Online munkálatainál is.

Reméljük, Roper és a Cryptic ezúttal szerencsés lesz, mert az utóbbi időben Bill bátyánk nem volt épp jó passzban, és nem jöttek be a húzásai – mondhatnám, nem épp arannyá változott az, amihez hozzáért... De hát egyszer minden rossz sorozat véget ér...