• Jövőre új tartalmakkal frissül a Star Wars: The Old Republic
  • A Bioware hallja a Mass Effect és Dragon Age rajongók kívánságait
  • E két cím esetében is készülhetünk meglepetésre

Miközben a Bioware gőzerővel dolgozik az Anthemen, és persze hypolja azt, közben már a jövőre készül. Casey Hudson általános menedzser egy blog postban foglalta össze jövőbeli, bár kissé homályos terveiket.

Először is, az Anthemről többet is megtudhatunk majd a PAX West alkalmából, emellett elhintette, hogy jövőre új tartalmakkal és egy meglepetéssel jelentkezik a Star Wars: The Old Republic. Ez nem is lenne rossz, hiszen az MMORPG a 2016-os Knights of the Eternal Throne óta csak kisebb frissítéseket kapott.

Emellett valami titkos dolgon vagy dolgokon is dolgoznak, aminek Hudson szavai alapján köze lehet a Dragon Age-hez és a Mass Effecthez. Ez jelentheti a Dragon Age 4-et, annak ellenére, hogy utolsó információink szerint alig dolgoznak rajta. És talán valami új Mass Effect játékon is dolgoznak, bár ez még úgy is igen valószínűtlennek tűnik, hogy a Bioware szívesen visszatérne hozzá. Illetve jelentheti a Dragon Age-re hasonlító titkos projektet is. Akármelyik is az, Hudson szerint még egy kicsit türelmesnek kell lennünk, mert erről a titokról többet még nem mondhat.

Amúgy jelenleg a Dragon Age tűnik a legvalószínűbbnek, hiszen az Iquisition 2014-ben jelent meg, és tudjuk, hogy készül a negyedik felvonás. A Mass Effect Andromeda tavai fiaskója után nehezen elképzelhető, hogy az EA ilyen hamar zöld utat adna egy új epizódra.

Az sem bíztató, hogy a quarianok történetét elmesélő könyv, a Mass Effect: Annihilation újra el lett halasztva. 2016-os bejelentése után 2017 nyarán kellett volna megjelennie. Nem történt meg, 2018. június 26-ra tolták a megjelenést, de most sem jött ki. A jelenlegi megjelenési dátum október 9. A poén az egészben, hogy a könyv írója, Catherynne M. Valente szerint a 2016-os bejelentése óta egyszer sem írta át a könyvet.