Július szokatlanul erős hónap volt a játékmegjelenések tekintetében, ezt megkoronázandó pedig visszapillantunk az utolsó hónap újdonságaira, már csak azért is, mert igencsak kellemes napok voltak ezek a PS Store-on, egy jókora meglepetéssel megspékelve.

Destroy All Humans!

Az elmúlt egy-két év remake-hulláma újabb régi címet ért el: ezúttal a Destroy All Humans! újult meg, méghozzá a Black Forest Games gondozásában. És ahogyan azt a cím is sejteti, ezúttal nem jófiút fogunk alakítani, Crypto bőrébe bújva ugyanis fajunk fennmaradását kell szem előtt tartanunk, így hát nincs mese, rendet kell tenni a Földön, méghozzá halálsugárral és repülő csészealjjal. Bővebben tesztünkben.

Cuphead

A hét elején még nem is sejthettük, hogy PS4-re is meg fog jelenni a Cuphead, néhány napja azonban érkezett a nagy meglepetés, hogy új platformra költözik a régi idők rajzfilmjeit idéző run-and-gun játék. A végtelenül jópofa külső azonban ne tévesszen meg senkit: a Cuphead az elmúlt évek egyik legkegyetlenebb játéka, így egy adag kihullott hajszállal mindenképpen érdemes kalkulálni!

Skater XL

Az idei esztendő a gördeszkás műfaj nagy visszatérését hozhatja: az őszi Tony Hawk-remake-ek előtt az extrém sportok rajongói még tehetnek egy próbát a Skater XL-el is. A két játék ráadásul merőben más megközelítést képvisel, az Easy Day Studios ugyanis az árkád helyett a maximális élethűségre és részletességre törekszik, dupla analógos irányítással.

Hellpoint

Hogy mi történne akkor, ha a Dark Soulsnak és a Dead Space-nek közös gyermeke születne? Nos, többé már nem kell találgatnunk, egészen biztos ugyanis, hogy olyan lenne, mint a Hellpoint, amely a nagy kihívást nyújtó akció-RPG játékmenetet kombinálja a kozmikus istenekkel operáló, hátborzongató űrhorrorral.

További megjelenések

Hogy mennyire erős ez a hét, azt jól mutatja, hogy a "maradékban" is találunk bőven érdekes címeket, mint például a Fairy Tail című JRPG, a meglehetősen darkos taktikai játék, az Othercide vagy éppen a horrorrajongóknak kedveskedő Maid of Sker.