• A Közel-Keleten még mindig nem lehet előrendelni a Marvel's Spider-Man 2-t
  • Néhány esetben még az októberi megjelenési dátum sincs feltüntetve
  • Egyesek úgy vélik, hogy az esetleges LMBTQ tartalom állhat a háttérben
  • Amit cenzúrázni kell annak érdekében, hogy kiadható legyen az Insomniac Games játéka

Bár kifejezetten messze van még a Marvel's Spider-Man 2 október 20-án esedékes megjelenése, az előrendelés már június közepén elérhetővé vált – legalábbis a világ nagy részén. Akadnak ugyanis olyan régiók, ahol máig nem lehet a virtuális kosárba dobni a játékot, a rajongók legnagyobb bánatára. Nem meglepő módon a közel-keleti országokban élő felhasználók panaszkodtak arról, hogy egyes helyeken még a megjelenési dátum sincs feltüntetve, ami arra enged következtetni, hogy az Insomniac Games alkotása csak később, vagy soha nem válik elérhetővé például Szaúd-Arábiában, az Egyesült Arab Emírségekben és Kuvaitban. Ezeken a helyeken ugyanis szigorú szabályok vannak érvényben arra vonatkozóan, hogy mi jelenhet meg egy játékban (vagy bármilyen szórakoztatóipari termékben) – a Final Fantasy 16 például egy meleg pár csókja miatt lett betiltva Szaúd-Arábiában, miután a Square Enix kijelentette, hogy nem hajlandó cenzúrázni az akció-RPG-t.

Ebből már elég könnyű kitalálni, hogy mi állhat a dolog hátterében, pláne az MSM Access nevű Twitter-oldal július 25-én közzétett posztja után, amelyben azt írta, hogy a Marvel's Spider-Man 2 ugyan meg fog jelenni a Közel-Keleten, de egészen biztosan nem október 20-án, előbb ugyanis cenzúrázni kell a programban található LMBTQ tartalmakat. Ez persze nem tekinthető tényleges bizonyítéknak, hiszen nem hivatalos megerősítésről van szó, mindenesetre a Pókember: A pókverzumon át is betiltásra került az Egyesült Arab Emírségekben a Gwen Stacy otthonában mutatott pride zászló miatt, szóval simán benne van a pakliban, hogy emiatt övezi akkora rejtély a játék megjelenését.

Októberben újra behálózza a szívünket a barátságos és közkedvelt Pókember! Jön a Marvel's Spider-Man 2, amit már előrendelhettek a Konzolvilágnál!