• A Cyberpunk 2077 belső nézetes játék
  • E perspektívát az átvezető videók sem hagyják el
  • Máshogy tervezték meg a pályákat, mint a Witcher 3-ban

Kisebb felháborodást keltett, amikor tavaly kiderült, hogy a Cyberpunk 2077 a Witcher-trilógiával ellentétben belső nézetes szerepjáték lesz, és még csak lehetőséget se kapunk arra, hogy külső nézetbe váltsunk (majd megoldják a modderek). Most kiderült, hogy ehhez a perspektívához az alkotók az átvezető videók alatt is ragaszkodtak.

Ezt Miles Tost pályatervező a Night City Life nevű német oldalnak árulta el. A külső nézetet olyannyira nem engedik el, hogy még a romantikus jeleneteket is ebből a szemszögből élhetjük át. Ez tehát egy olyan eleme a játéknak, ami a tavaly bemutatott játékmenet-videóban látottakhoz képest megváltozott, hiszen abban még egyértelműen külső nézetből láthattuk az átvezetőt.

Tost a Witcher 3 és a Cyberpunk 2077 közti tervezési különbségekről szintén mondott pár szó. Elmondása szerint a Wild Huntban a pályákat kényelmesebb volt megalkotni, mert rendkívül sok nyitott térrel bír, ellenben a Cyberpunk 2077 a zárt terek, vagyis folyosók, lakások, garázsok, alagutak vannak többségben, amit nehezebb változatos módon feltölteni.

Tost azt is elárulta, hogy rengeteg dologhoz másképpen kellett hozzáállniuk a pályák megalkotásakor, mint a Witcher 3 esetében. Ez egyrészt a belső nézetnek köszönhető. Mivel Geraltot követte a kamera, a szobákban mindig teret kellett hagyni az ajtó és a bútorzat között, különben a játékos elakadt volna. Ellenben a Cyberpunkban V „szeme” a kamera, a karakterrel együtt lép be a helyiségekbe, így sokkal valóságosabban rendezhették be a szobákat.

V sebessége és mobilitása szintén másfajta megközelítést igényelt. Kibernetikus hősünk gyorsabban mozog, mint Geralt, gyalog és járművel egyaránt, valamint képes megmászni a falakat, az épületeket, jószerivel bárhová eljuthat, míg a rívaiai szörnyvadász ritka kivételektől eltekintve a földhöz volt kötve. Ezek úgyszintén olyan tényezők, amik miatt máshogy tervezték meg a Cyberpunk 2077 pályáit, mint a The Witcher 3: Wild Hunt világát.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!