• David Ayer szívesen elkészítené az Öngyilkos Osztag rendezői változatát
  • Elmondása szeirnt a 2016-os film is a DC arculatváltásának áldozata
  • A Warner világossá tette, hogy nem lesz új vágat
  • Viszont augusztus 6-án debütál a James Gunn-féle remake

Két hete debütált a Zack Snyder: Az Igazság Ligája, ami rávilágította a figyelmet a #ReleasetheAyercut kampányra, vagyis az Öngyilkos Osztag David Ayer-féle rendezői változatát követelő mozgalomra. Ann Sarnoff, a WarnerMedia Studios vezetője viszont pont múlt héten tette tisztává, hogy kivételes esetnek számít a Snyder's Cut. Emellett a James Gunn-féle remake reklámkampánya is megkezdődött, ami elhomályosítja Ayerék kezdeményezését. Augusztus 6-án debütál Az Öngyilkos Osztag.

suicide-squad-harley-quinn.jpg

David Ayer az Entertainment Weekly-nek adott nyilatkozatában elárulta, hogy látja a film gyengeségeit, ők ugyanakkor teljesen más művet készítettek eredetileg. Elmondása szerint az obszcén jelzőkkel illetett stúdióvezetők alaposan belenyúltak a moziverzióba, a filmet ért kritikákat mégis mind a rendező kapta. Ayer úgy látja, hogy megvan a tér a különböző filmverzióknak, mert a rajongók minél több időt szeretnének tölteni a népszerű karakterekkel, ráadásul szerinte a közönség sokkal kifinomultabb ízlésű, mint amilyen művek készülnek.

suicide-squad-team.jpg

Az elmondottak egyébként nem Ayer kitalációi, a DC tényleg hatalmas arculatváltást hajtott végre: a Batman Superman ellen mérsékeltebb bevételeit követően a Snyder-éra komor, borongós világát marveles stílusra cserélték. Azóta persze sok kritika érte a stúdiót, például Snyder részéről, az üzleti modellváltás tükrében viszont nem sok esély mutatkozik arra, hogy a DC visszatérjen gyökereihez, esetleg napvilágot lásson az Ayer's Cut. Az Igazság Ligája rendezői vágata kizárólag az HBO Max felfuttatására irányuló gigahadjárat és tartalomkitöltési szándék miatt készülhetett el.