• David Fincher netflixes előzményszériát készít a Kínai negyedhez
  • A főhős előéletét és magánnyomozói karrierjének felfutását mutatja majd be a sorozat
  • Az eredeti film szkriptjét is jegyző Robert Towne írja a forgatókönyvet

Miután törölték a Z világháború 2-őt, elkészítette a Mindhunter azóta nagy sikerrel debütált második évadját, hozzálátott egy Gary Oldman, Amanda Seyfried és Lilly Collins főszereplésével készülő életrajzi film gyártásához, és máris újabb projektbe vágta a fejszéjét David Fincher. Ezúttal Roman Polanski (akinek egyébként nemsokára bemutatják új rendezését) 1974-es legendás film noirjához, a Kínai negyedhez készít előzményszériát, ami a főhős előéletét és magánnyomozói karrierjének felfutását mutatja be.

chinatown-90-1200-1200-675-675-crop-000000.jpg

Akárcsak Fincher korábbi sorozatai, például a Mindhunter és a Kártyavár, ez a produkció is a Netflix gondozásában készül majd, a nagy nevű filmkészítő pedig produceri teendői mellett valószínűleg minimum egy részt maga is fog rendezni. A forgatókönyvet az eredeti film és a Jack Nicholson rendezésében készült Cinikus hekus című folytatás szkriptjét is jegyző Robert Towne írja.

david-fincher-world-war-z.jpg

Alább láthatjátok Polanski Jack Nicholson és Faye Dunaway főszereplésével készült briliáns mesterművének előzetesét, és itt hallgathatjátok meg Jerry Goldsmith azóta legendássá váló soundtrackjét.