Nincs több cécó, kétely és találgatás, a játék létezik, méghozzá olyan formában, amivel majd mi is játszhatunk előbb vagy utóbb és szemmel láthatóan jól muzsikál, úgyhogy a legpesszimistább lelkületű játékosoknak is elégtételt kell, hogy nyújtson az alábbi videó negyedik percétől kezdődő – nem túl hosszú – ingame képsorok. Innen már nincs visszaút, nem lesz több hiba, sem koncepció váltás, ezek a végleges Duke Nukem Forever-ből származó jelenetek, efelől ne legyen kétségetek!

DUKE NUKEM FOREVER INGAME VIDEÓTörtént ugyanis, hogy Jason „Jace” Hall vadonatúj webes műsorának premierjére összehozott egy interjút a 3D Realms két fejlesztőjével/főemberével, majd meglehetősen rámenős módon rávette őket, hogy a kamerák előtt kipróbálhassa a készülő játékot. Nem semmi. Ahogyan a szóban forgó figura sem egy egyszerű teremtés. Megeshet, hogy néhányatoknak fogalma sincs, kit takar a név, pedig meglehetősen összetett személyiségről beszélünk, aki az ipar egyik üde színfoltja, hiszen ő alapította meg a Monolith Productions-t, dolgozott már a Warner Bros-nak, és rengeteg játék készítésében és kiadásában is szerepet vállalt (F.E.A.R., Condemned: Criminal Origins, Batman Begins – hogy csak a legjobbakat említsem). Jelenleg éppen saját cégét pátyolgatja, név szerint a HDFILMS-t, de mellette egy showműsorszerűbe is belekezdett, mely összeköti a celebeket (értsd: hírességeket) videojátékokkal. És milyen jól tette, hiszen borzasztóan szórakoztató lett az első, „The Jace Hall Show” névre keresztelt adása, töménytelen humorral, megnyerő és egyedi stílussal, aminek én azonnal a rajongója lettem – főleg egy ilyen komoly kezdés után.

Az alábbi videó első felében Greg Grunberggel, a Heroes Matt Parkmanjével cseveg egy keveset a videojáték-szokásairól, aztán pedig jön az ominózus 3D Realms látogatás, ahol egy rövid interjú keretében némileg beoltja a két főnököt (George Broussard, Scott Miller): konkrétan megkérdezi tőlük, hogy mi a f*** tartott ilyen sokáig - mármint a 12 éve tartó huzavonára utalva. Néztek is nagyot az interjúalanyok, de kisvártatva jött a magyarázkodás: rákenték a WoW-függőségükre és régóta nevelgetett 70. szintű karakterükre, aztán elárulták, hogy jó pár hibát elkövettek, amikből mostanáig tanultak, és így tovább. Jace ezután bepróbálkozott a fiúknál, mondván, hogyha már eljött, akkor bizony mutassák is meg neki a játékot. Először a válasz egy határozott nem a 3D Realmsesek részéről, de aztán mégis sikerült összehozni a lehetetlennek tűnő feladatot, és kierőszakolta, hogy ország-világ előtt betekintést engedjenek a játékba. Le a kalappal, ahogyan a játék előtt is, nekem piszok mód bejött mind a videó igényessége, mind a Duke Nukem Forever-rel kapcsolatban látottak. Ezek után szeretettel várjuk a további Jace Hall Show részeket, a játékról már nem is beszélve…

A nagyobb felbontáshoz erre tessék: Jace Hall, Ep 1: DUKE NUKEM FOREVER - SNEAK PEEK!