Játékok 2015-ben

Az idei évre tervezett kínálat, mint láthatjuk, elég nagy és változatos, de mi van a jövő évvel? Nos, ezen a téren sincs oka szégyenkeznie a Microsoftnak, hiszen egy sor érdekességet jelentettek be. A sort rögtön kezdjük is a leginkább izgalmas bejelentéssel, mégpedig azzal, hogy Lara Croft visszatér, a Rise of the Tomb Raiderben. A programról semmi lényegi információt nem kaptunk, csak annyit, hogy jövőre, az ünnepi szezonban fog megjelenni.

Szintén jövőre várható a Fable Legends, amiből egy játékmenet-videót kapunk, tehát végre láthattuk mozgás közben is a játékot. Mi tagadás, nem rossz, bár messze került az eredeti formulától, ugyanakkor a gonosz karaktert megtestesítve, s RTS módjára manipulálva a játékteret nem csak papíron hangzik jól, hanem a videó alapján is jópofa.

Jöjjön most a The Division, a Ubisoft felhozatalának egyik legjobban várt játéka, bár ez nem is csoda, a program ugyanis fantasztikusan néz ki, még most is -- kérdés csak az, hogy ebből mi marad majd a megjelenésre.

A jövő év másik nagyon várt játéka, a The Witcher 3: Wild Hunt is kapott egy bemutatót, mi pedig csak az állunkat kerestük, olyan szép és olyan izgalmas a program.

A Microsoft büszkén jelentette be, hogy visszatér a Crackdown, amiből egyetlen perc játékmenetet sem kaptunk, ellenben egy csomó ígérettel tömték a fejünkez, miszerint nagy, szép és jó lesz a program, dedikált szervereket kapunk a már ismert őrült, nyíltvilágú játékmenet mellé. Úgy legyen!

Visszatér az eredeti Xboxra megjelent verekedős játék, a Phantom Dust az új Killer Instinct fejlesztőinek jóvoltából ugyanazzal a névvel, de nyilván felturbózott játékmenettel és grafikával.

Természetesen vannak új szellemi tulajdonok is. Az egyik a Platinum Games boszorkánykonyhájából bukkant elő, s valamiféle sárkányos őrület lesz Scalebound néven, a másik újonc mögött pedig a Moon Studios csapata áll, akik a rendkívül bájos oldalnézetes puzzle-platformert, az Ori And The Blind Forest hozzák el.

A többi friss IP-t a független csapatok szállítják, annyit, hogy most nem is tudjuk felsorolni mindet. Legyen elég annyi, hogy többek között a PlayDead (Limbo) egy új oldalnézetes játékkal, az Inside-dal jelentkezik jövő tavasszal, illetve megjelenik a Plague, Inc. Evolved, a  Threes, a  Lovers in a Dangerous Spacetime és a Cuphead. Szóval sok minden, aminek mi csak örülhetünk.

1 2