• Megvan, mikor kezdődik a Steam téli vására
  • December 22-e a nagy nap
  • Január 4-ig tart az akciózás
  • Most sem várhatóak napi- és villámakciók

Hetekkel ezelőtt már kiszivárgott az, hogy mikor fog elkezdődni a Steam téli vására, de most egy megerősítést is kaptunk erről -- persze most sem a Valve mondott pontos dátumot, hanem ahogy az lenni szokott egy partner. A „ludas” most, és ahogy tavaly is, a PayPal volt, aki az ügyfeleinek küldött levelében hívta fel a figyelmet arra, hogy

a Steam téli vására december 22-én kezdődik. A korábbi szivárgásból azt is tudjuk, hogy ez a vásár január 4-ig fog tartani.

Jövő hét kedden tehát ismét kinyithatjuk a pénztárcánkat, a legutóbbi, rögtönzött közvélemény kutatásunk alapján azonban nem sokan vannak, akik sokat költekeznek, vagy azért, mert ami kellett az már megvan, vagy azért, mert nincs elég jó akció. Persze, hozzá kell tenni, hogy a karácsonyi Steam akciók elég jól szoktak elsülni, így nem kizárt, hogy akik ősszel vagy nyáron nem vettek semmit, azok most betáraznak.

steam-winter-sale.png

Fontos megemlíteni: akárcsak az őszi vásár idején, úgy most sem várhatóak villám- és napi akciók. Ennek előnye, hogy tartósan, az akció teljes időtartama alatt vehetjük meg olcsóbban a játékokat, ugyanakkor kevesebb az igazán nagy, csábító leárazás.

A Valve magyarázata erre az, hogy így szeretnék „optimalizálni a vásárt az érdeklődők számára, és hogy több módon tudják kiemelni, illetve ajánlani a játékokat.”