• 62 éves korában, hosszú betegség után elhunyt Lippai László színész-szinkronhang
  • Híres filmjei, sorozatai: Hamis a baba, Te rongyos élet, Angyalbőrben, Kisváros
  • Ő volt a Cobra 11-ben Semir Gerkhan, illetve a Dragon Ball Son Gokujának hangja

Hatvankét éves korában, hosszú betegség után elhunyt a Madách Színház színésze, Lippai László, közölte az intézmény. Lippai 1985-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd rögtön a Madách Színházba szerződött. Legemlékezetesebb színpadi alakításai között van a József és a színes, szélesvásznú álomkabát főszerepe, a Kabaré Konferansziéja, a Chicagoban Mary Sunshine, Az Operaház Fantomjában Monsieur André, vagy a Producerekben Carmen Ghia alakja.

A filmkedvelők főként karakterszerepei miatt emlékezhetnek rá. Játszott többek közt a Vademberek, a Hatásvadászok, a Te rongyos élet, és a Hamis a baba című egészestés produkciókban, de az Angyalbőrben, a Kisváros, utóbb pedig a Drága örökösök és a Jóban rosszban című sorozatokban is feltűnt.

20170104lippai-laszlo-tvsztarok-magyar-sztarok.jpg
(A kép forrása: Origo)

A nagyközönség jól ismerte továbbá szinkronszerepeiről. Az egyik legfoglalkoztatottabb hazai orgánumként ő kölcsönözte Matthew Broderick, Ben Stiller, a Cobra 11-ben megismert Semir Gerkhan, illetve a Dragon Ball Son Gokujának hangját. Ti melyik szerepére emlékeztek legszívesebben? Nyugodjon békében!