A szerverek a BioWare szerint szinte "lángra lobbantak" a sok letöltéstől, amikor a kis program felkerült rá. A kis program, amellyel mindenki előre elkészítheti az általa irányítható hőst a majd PC-re és Xbox 360-ra november 3-án megjelenő Dragon Age: Originsben, 318 megabyte-ot foglal el. A program egy az egyben megegyezik azzal játékrésszel, amely a végleges verzióban is megtalálható lesz -- olvashatjuk a Yahoo!-n.

A kis programnak köszönhetően a leendő játékosok saját hősük számára olyan fajok és rangok közül választhatnak, mint a városi tünde, a "köztörpe" és a nemesember. Miután elkészült leendő kalandorunk, egyszerűen elmenthetjük, és pár hét múlva a már végleges játékba be lehet tölteni. Ez azért is hasznos, mert így nem kell karaktergenerálással a játék előtt szöszmötölni, hanem ha már előre elkészült a nagy hős, akkor a Dragon Age: Origins megjelenésekor nincs más hátra, minthogy a kész kalandorral azonnal a játék sűrűjébe vessük magunkat.

Hab a tortán, hogy még egy exkluzív játékbeli tárgyat is kaphatunk, amelyet aztán szintén fel tudunk használni a végleges Dragon Age: Originsben. Ehhez nem kell mást tenni, mint a karaktergenerálóval elkészült hőst feltölteni a BioWare közösségi hálózatára. (social.bioware.com). Cserébe egy olyan varázsgyűrű üti hősünk markát, melyben egy "szerencsekő" található és +1 pontot ad minden tulajdonsághoz. Jó hír, hogy a kreátort magyarul is le lehet szedni!

Dragon Age karakterkreátor letöltése