• 2023 februárjában debütál mozikban Aronofsky A bálna c. rendezése
  • Túlsúlyos tanár depressziós, már ki sem teszi a lábát otthonról
  • De újra fel akarja venni kapcsolatot elköltözött tinilányával
  • Főszerepben Brendan Fraser és Sadie Sink (Stranger Things)

Darren Aronofsky megosztó stílusa ellenére számtalan felkavaró és megindító rendezésével aratott sikert a mozikban az elmúlt huszonöt év során. A Pi, a Rekviem egy álomért, a Fekete hattyú és az Anyám! szerzője most a korai kritikákban érzelmesnek ítélt filmmel jelentkezik. A bálna (The Whale) első vetítését és a főszereplő Brendan Fraser alakítását valóságos ovációval fogadták Velencében, az elismerő cikkek nyomán pedig világos Oscar-esélyekről beszélnek a sajtóban.

Fraser 270 kilós túlsúlyos tanárt alakít, aki kóros meghízása és elharapózó depressziója miatt már el sem hagyja otthonát, online tartja meg óráit. Amikor azonban özvegy hősünk házából elköltözik vele viharos viszonyt ápoló tizenéves lánya, Charlie ráébred, változtatnia kell életén. A férfi egyetlen barátja, Liz segít neki kikecmeregni a gödörből.

unnamed.jpg
(A kép forrása: ADS)

Immár mi is belenézhetünk Aronofsky sikerfilmjébe. Megérkezett Fehér éjszakáknak, A csiszolatlan gyémántnak, a Lady Birdnek, az Ex Machinanak és a Minden, mindenhol, mindenkornak is otthont adó – A24 stúdió berkeiben készült opusz előzetese. A főhős lányának szerepében a Stranger Things-ből ismert Sadie Sinket láthatjuk, míg Lizt a Hatalmas kis hazugságok színésznője, Hong Chau alakítja. A hazai forgalmazó korábbi közleménye szerint 2023-ben kerül vászonra A bálna.