• A filmben egy utópisztikus életforma-kísérletben részt vevő közösséget látunk
  • A hősnő azt érzi, hogy elbűvölőnek tűnő társasága titkol valamit előle
  • Premier 2022. szeptember 23-án mozikban

Olivia Wilde izgalmas kérdéseket intézett a közönséghez a múlt heti CinemaConon, miután bemutatták új filmje, a Don’t Worry Darling előzetesét. Immár nyilvános az ötvenes években játszódó pszichothriller kedvcsinálója, ami bepillantást enged disztópikus életforma-kísérletben részt vevő hőseink mindennapjaiba. A történet szerint a titkos Victory Project keretében felhúztak egy luxusvárost a sivatag közepén, ahol idealizált szabályok szerint élnek házastársak. A korszak optimizmusa árad a csillogó díszletekből és a kísérlet – motivációs trénerekre emlékeztető – vezetőjének szónoklataiból.

A történet főhőse a szenvedélyesen szerelmes Alice, akinek a férje kutatóként maga is részt vesz a projektben. Álomszerű jólétben élnek egy paternalista rendszerben. Idővel azonban félelem váltja fel a lelkesedést a Florence Pugh alakította nő lelkében. Miközben rémlátomásoktól szenved, nyilvánosan megkérdőjelezi a szabályok helyességét. Hűtlenségét láthatóan nem viseli el a rendszer…

mv5bytyxzdaxyjatntvjzc00nthiltlimdktnwyym2nizwflnzfkxkeyxkfqcgdeqxvymtm2mjq1mjgxv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Pugh mellett a zenész Harry Styles (Dunkirk), Chris Pine (Wonder Woman), Gemma Chan (Örökkévalók) és a színész-rendező Wilde alakítják a főszereplőket. Szeptember 23-án kerül mozikba az Éretlenségi és a Red Hot Chili Peppers Dark Necessities című klipjével hírnevet szerző direktor friss munkája.