Április 22-én és 23-án lezajlott a 2017 tavaszi PC Guru Show, a magazin kiadójának saját rendezvénye, mely a hagyománynak megfelelően ezúttal is a MondoConnal együtt került megrendezésre a Hungexpón. A kétnapos Show-ra a PC Guru csapatának oszlopos tagjai, a magazin szerkesztői is kilátogattak, a látogatók pedig megtaláltak bennünket a D-épület bejáratánál.

A nagyszínpadot ezúttal a GamerEvents által szervezett esport bajnokságok és szabadjáték uralták, a színpad előtti nézőtér megtelt győzelemre és lehetőségre váró játékosokkal. A közönség láthatóan élvezte, hogy a kiállított Samsung monitorokra kötött PC-ken folyamatosan zajlik a dráma. A casteri feladatokat egyébként Pierce látta el.

League of Legends, Overwatch, Hearthstone és StarCraft verseny zajlott, pontosabban azok döntői, akik viszont nem az esportra figyeltek, a kiállítók standjai között találhattak megannyi érdekességet. Saját gamer-PC-ket állított ki az MSI, ezeken bárki játszhatott a legújabb játékokkal, csak a sorát kellett kivárnia. Kipróbálható volt a Sony PSVR, a látogatók a Samsung szupertévéit is megcsodálhatták, sőt még az LG is kiállította a legújabb gamer monitorjait. Ez utóbbiak az MSI gépeire voltak rákötve, így a játékosok saját szemükkel láthatták, mire képes az LG 34UC79G.

Kint volt továbbá a Konzolvilág is, méghozzá a híres videós Konzolvilág Ricsi társaságában. A táncos lábúak egy Just Dance sarokban rophatták napestig, a társasjátékok rajongói pedig a HammerTime Cafe asztalainál csodálhatták meg a legklasszabb játékokat. Ezen felül a japán kultúra szerelmesei is körbejárhatták a rengeteg nekik való kiállítót, vásárolhattak mangákat, animéket, de voltak nördöket célzó holmik is, például gamer bögrék vagy figurák.

Na és persze pólók. RENGETEG póló.

Amikor végre rászabadultunk a színpadra, először a Mass Effect: Andromédát mutattuk be – a játékot, ami a PC Guru aktuális számának borítóját díszíti. Ezt követte a Ghost Recon: Wildlands prezentációja, amely során Chris és én álltunk a színpadon, miközben Böjti a közönség soraiból vezérelte a világ legmenőbb elitalakulatát.

És ha már PC Guru: a standunknál kaphatók voltak legfrissebb és régebbi számaink, sokan jöttek oda, hogy pótolják gyűjteményük hiányosságait. Még egy külföldi vásárló is akadt, aki ugyan magyarul nem tudott, de a régimódi FPS-ek iránti szenvedélye okán csak hazavitt 3 db olyan Gurut, amikben lövöldözős játékok voltak megtalálhatók.

Nagyon elröppent ez a két nap tehát, reméljük, ti is jól éreztétek magatokat a PC Guru társaságában. Amennyiben igen, akkor találkozzunk nyáron, mert július 15-16-án ismét elfoglaljuk a Hungexpót. Gyertek el, jó lesz, és addig is a Guru legyen veletek!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!