Konzol

A Monster Hunter 3 Ultimate három hét múlva jelenik meg Nintendo Wii U-ra és 3DS-re, de azt már tudjuk, hogy április végén érkezik majd a programhoz az első nagyobb frissítés, mely lehetővé teszi a régiók (Észak-Amerika és Európa) közötti ingyenes online játékot, és a tévé nélküli, kizárólag a Wii U tabletjén való játékot. Azt is megtudtuk, hogy a Capcom hónapokon keresztül újabb és újabb ingyenes tartalmakkal fogja támogatni a programot.

Ez történt... (2013. - 9. hét)

A Fuse a napokban négy új videóval jelentkezett, melyekben az Overstrike 9 tagjait, Dalton Brookst, Naya Deverauxot, Jacob Kimblet és Izzy Sinclairt ismerhetjük meg. 

A Resident Evil 6 új multiplayer módja, a Siege Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra március 5-én, illetve március 6-án fog megjelenni 4 dolláros árcédulával. Ugyanekkor a Rail Yard, a High Seas Fortress, a Catacombs, a Requiem for War, a Liquid Fire, a Rooftop Mission és a Creature Workshop arénát tartalmazó pályacsomag is kapható lesz 5 dollárért, illetve Európában március 20-án fog megjelenni PlayStation 3-ra a Siege, a Survivors, a Predator és az Onslaught módot tömörítő pakk.

Érkezőben a Splinter Cell: Blacklist Nintendo Wii U-ra? Erre lehet következtetni két Ubisoft-alkalmazott, Pascal Allanson és Robin Dhar LinkedIn-re feltöltött profiladataiból, mely ugyan már nem található meg (eltávolították), de hála a GoNintendo oldalnak, megőrződött a nagyközönségnek.

Ez történt... (2013. - 9. hét)

A Gearbox Software vezérigazgatója, Randy Pitchford twitteren erősítette meg, hogy már dolgoznak egy hatodik Borderlands 2 karakteren, illetve a szintemelés mellett egy új DLC is jönni fog.

A tavaly év egyik legjobb családi játéka, a LEGO Batman 2: DC Super Heroes meg fog jelenni Nintendo Wii U-ra, egyedileg tervezett irányítással, tévé nélkül, vagy két személy együttes játéklehetőségével. Alant már láthatjátok a dobozképet is!

Ez történt... (2013. - 9. hét)

Nem lesz cross-platform játék a Diablo III konzolos és PC-s kiadásai közt, sőt a karaktereinket sem vihetjük majd át egyik platformról a másikra -- jelentette be a Blizzard.

Felkerült az internetre a Mass Effect 3 Citadel bővítménye, és az Army of Two: The Devil’s Cartel  achievement-listája. Természetesen mindkettő erősen spoileres, így csak óvatosan az elolvasásukkal!

És ha már szóba került az Army of Two: The Devil's Cartel, az achievementek átböngészése után érdemes lehet megnézni a legfrissebb videót, amiben nem spóroltak a robbanásokkal.

Érdekes kutatást tett közzé az Egyesült Királyságban egy spórolással foglalkozó weboldal. Hamarosan megvásárolható lesz a szigetországban a Nintendo Wii Mini (tudjátok, ez az, amiből az internetkapcsolat lehetősége kimaradt), és ennek kapcsán több mint 1000 felnőtt korú játékost kérdeztek meg, hogy mi a véleményük az “új” asztali konzolról. A válaszok nem okoztak túl nagy meglepetést: a válaszadók 74 százaléka nem látja az új konzol értelmét, míg 49%-uk azt mondja, hogy ez nem más, mint egy régi és megfáradt konzol leporolása, igazi technológiai fejlődés nélkül. Arra a kérdésre, hogy a megjelenés után megveszik-e majd, a válaszadók 61%-a egyértelmű nemmel felelt. George Charles, a kutatás vezetője kijelentette: “Ez egy nagyon izgalmas időszak a játékosok számára, hiszen már bejelentésre került a PS4, és hamarosan várható az új Xbox is. De a Nintendo Wii Mini egyszerűen nem hordoz potenciált. Az eredeti konzolhoz képest nem fejlődő hardver és grafika miatt ez semmi más, mint egy újabb lóbőr, nem igaz?” Sajnos igaz.

A Hitman: Absolutation elérhető az Xbox 360 Games on Demand csatornáján!

Dobozképet kapott a 3DS-re megjelenő Luigi’s Mansion 2!

Ez történt... (2013. - 9. hét)

Újabb kooperatív játékmóddal gazdagodig a Lord of the Rings: Guardians of Middle-earth! A Survival módban maximum öt játékossal kell megsemmisíteni a hullámokban támadó ellenséget, mely minden egyes hullámmal nagyobb és nagyobb támadóerőt produkál. Ráadásul egy ingyenes új pálya is elkérhetővé válik, mely a törpék városába kalauzolja el az őrzőket.

A Konami bejelentette, hogy a PSP-re évekkel ezelőtt megjelent Metal Gear Solid: Peace Walker elérhető lesz digitális letöltésként PS Vitára. Több újdonság közül kiemelendő a kibővített multiplayer játéklehetőség, melyben között megtalálható lesz a három-három elleni online és a négy fős CO-OPS (Cooperative-OPerationS) mód. Ad-hoc módban pedig a játékosok támogatást tudnak nyújtani egymásnak, például egészségügyi csomagok vagy lőszer megosztásával.

A hiányzó Persona rész, az Eternal Punishment alcímű epizód elérhetővé vált a PS Networkön a PS3-ra, Vitára, és PSP-re is. Az ára 10 dollár, és a történet az Innocent Sin után veszi fel a fonalat a Sumaru City nevű metropoliszban. A program  tartalmazni fogja az eddig hiányzó fejezetet is az eredeti Eternal Punishmentből, mely nélkül kevésbé lehetett megérteni a történetet.

Megjelent a második webizód a LEGO City: Undercover című játékhoz!

A Guerilla segített a Sonynak kifejleszteni a PS4-hez az új kontrollert, mely alkalmas egy FPS megfelelő kiszolgálására -- jelentette ki Steven ter Heide, de sok más stúdió is javaslatot tett, hogy mi legyen az új konzol irányítóeszközén. Az Evolution Studios például a versenyjátékokhoz javasolt hasznos funkciókat. “Hihetetlenül pontos irányítást tesz lehetővé, minőségi anyagokból készült, érezni lehet, hogy a játékos irányít. Megfelelő lesz a konzolhoz.” – tette hozzá a Guerilla igazgatója.

A Killzone Shadow Fall friss videójában a történettel ismerkedhetünk meg, ám sok új anyagot nem láthatunk, ez ugyanis a bemutatkozó videó újravágott változata.

A PS3 nem fog eltűnni a boltok polcairól az utód megjelenése után, jelentette ki Jim Ryan, az SCEE vezérigazgatója. “Még mindig vesznek PS2 konzolokat a Közel-Keleten, pedig már hét éve megjelent a PS3. A termékkínálatunk része marad a PS3 ebben az évben, 2014-ben, sőt talán még azon túl is. Még remek játékok fognak érkezni a konzolra: először a God of War: Ascension, majd a The Last of Us, és a Beyond később. Tervezünk még magas minőségű játékokat.”

A God of War: Ascension új fejlesztői videót kapott!

Az eredeti Kingdom Hearts hamarosan megjelenik újra, felújított HD grafikával, és kibővített tartalommal, melyben többek között szerepelni fog az eddig csak Japánban elérhető Final Mix! A program teljes PSN Trophy támogatással és fejlesztett játékmechanizmussal fog rendelkezni.

kingdom-hearts.jpg kh.jpg kingdom-h.jpg

Az Injustice: Gods Among Us új videót kapott, melyben a főszereplő Superman, Sinestro, Zöld Íjász és Sólyomlány!

Az érdekességek közt láthattuk az online játéktér hét főbűnét, egy pár nagyon szép jelmezt profi cosplayesektől, illetve kiderült, hogy a hajnalig elnyúló játék életeket menthet, úgyhogy érdemes lehet sok időt tölteni a jövő héten megjelenő Tomb Raiderrel vagy éppen az új SimCityvel.

A hét kérdése: te szereted gyűjteni az achievementeket/trófeákat, vagy abszolút hidegen hagynak?

1 2