• Tovább gyűrűzik az EA körüli botrány
  • A FIFA 18 is célponttá vált
  • Internetes kampány indult a mikrotranzakció megváltoztatásáért
  • Bojkottálják a Black Friday alatt a fizetős tartalmakat

Ha egyszer a lavina megindul, a jóisten sem állítja meg. Márpedig az EA felé bizony száguld a dühlavina, és úgy tűnik, lassan maga alá temeti. A Star Wars Battlefront 2 mikrotranzakciója borította ki a bilit, a Need for Speed: Payback fejlődési rendszere szétlötykölte a pisit, és most mindenki kész arra, hogy a tócsába belelökje a FIFA 18-at.

A játékosokat eme programban is a mikrotranzakció okozta kiegyensúlyozatlanság zavarja, vagyis az, hogy ha nem fizetsz egy petákot sem a játék megvásárlásán túl, akkor meglehetősen lassan jutsz hozzá a különféle csomagokhoz, amikben nagy valószínűség szerint csak egy gyengébb focistát találsz.

El is indult a #FixFifa kampány, aminek keretében videókban, tweetekben, Reddit posztokban és egy petícióban próbálják meggyőzni az EA-t arról, hogy gondolja újra a FIFA 18 mikrotranzakciós rendszerét, kiegyensúlyozottságát, javítsák ki a hibákat és gondoskodjanak a csalókról. Emellett a #FixFifa keretében arra kérik a FIFA-játékosokat, hogy ignorálják a Black Friday alkalmából felajánlott kedvezményes, fizetős tartalmakat.

Mivel az EA a Need for Speed: Payback esetében változásokat eszközölt, a Star Wars Battlefront 2-nél pedig leállította a mikrotranzakciót, már nem tűnik hiú reménynek, hogy a közösség a FIFA 18 esetében is pozitív változást érhet el.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!